Spring naar content

Scania en Mercedes-Benz Sprinter winnen op Clean Week

Een belangrijke première op clean week, het evenement rond duurzame mobiliteit dat jaarlijks op Circuit Zolder wordt georganiseerd. Voor de allereerste keer werden de clean truck en clean van of the year bekendgemaakt. De verkiezing van deze wagens werd toevertrouwd aan een jury van vakjournalisten, technische specialisten en experts uit de transportsector. De voertuigen werden beoordeeld op verschillende criteria: milieuvriendelijkheid, duurzaamheid, veiligheid en praktische inzetbaarheid als bedrijfsvoertuig. In totaal waren vijf bedrijfsvoertuigen ingeschreven: de Scania P310 Ecolution LNG, die op aardgas rijdt, de Fuso Canter Hybrid, de Mercedes-Benz Sprinter NGT, Ford Transit Custom, de Mercedes-Benz Vito E-Cell. Buiten competitie werden ook een aantal 100 % elektrische wagens van Punch Powertrain getest.

De eerste Clean Truck of the Year is de Scania P310 Ecolution LNG, een trekker op aardgas. Deze truck overtuigde de jury door zijn schone uitstoot, laag verbruik en praktische bruikbaarheid. De wagen behoudt alle comfort van een baantrekker, maar maakt gebruik van aardgas als brandstof, wat zorgt voor een lagere CO2 uitstoot en partikels uitsluit.

De Clean Wan of de Year is de Sprinter NGT, die op de jury indruk maakte door zijn goede afwerking, volwaardige inzetbaarheid als bedrijfsvoertuig en vooral door het feit dat de wagen op twee types brandstof beroep kan doen, zodat je als je zonder aardgas valt, je op benzine kan verder rijden.

Tenslotte een speciale vermelding voor Punch Powertrain, dat zijn 100 % elektrische aandrijflijn kwam voorstellen. Punch Powertrain monteert deze aandrijflijn in Transit Connect voertuigen, die dan zonder direct emissies kunnen rijden.

 

Scroll naar boven