Spring naar content

Wereldpremière : nieuwe Unimog en Econic Euro VI

Wereldprimeurs bij Mercedes-Benz: een uit maar liefst tien modellen bestaand Unimog-programma van de U216 tot de grote U5024 en 2- en 3-asvarianten van de low entry Econic luiden het tijdperk in van Euro VI-motoren voor de speciale voertuigen die vanaf september dit jaar in Wörth van de band zullen rollen. Na de succesvolle introductie van de truck ranges Actros, Antos, Arocs en Atego in Euro VI-uitvoering gaat Mercedes-Benz zijn Euro VI-productoffensief door met de nieuwe generatie van de unieke voertuigconcepten Unimog en Econic. Daarmee biedt Mercedes-Benz tot nu toe als eerste Europese fabrikant al driekwart jaar vóór de invoering van de nieuwe emissienorm niet alleen lichte, middelzware en zware Euro VI-bedrijfswagens aan maar ook speciale voertuigen. Dit onderstreept eens te meer de toppositie van het merk op het gebied van milieuvriendelijke voertuigtechniek.

Uitgangspunt voor de nieuwe Unimog en Econic was de voortzetting van het succes van de bestaande bouwreeksen en het versterken van de voortrekkersrol bij de ontwikkeling van milieuvriendelijke trucks. Voor het Euro VI-productpalet werd € 135 miljoen geïnvesteerd in compleet nieuwe, unieke voertuigconcepten. Daarbij heeft de BlueEfficiency Power met vier- en zescilindermotoren tussen 115 kW (156 PK) en 260 kW (354 PK) nu ook zijn intrede gedaan in het segment van speciale voertuigen. De ultramoderne aandrijvingen worden gecombineerd met een laag brandstofverbruik en met de hoogste mate aan uitlaatgasreiniging zodat ook de Unimog over het geheel genomen efficiënter is geworden. Voor de Econic kon zelfs een verlaging van het verbruik tot vier procent worden gerealiseerd. De nieuwe speciale voertuigen scoren daarnaast op het gebied van levensduur en betrouwbaarheid alsmede lange onderhoudsintervallen en dat komt het rendement van de klant ten goede.

Scroll naar boven