Spring naar content

De nieuwe Mercedes-Benz Sprinter

De nieuwe Sprinter is ’s werelds eerste bestelwagen die in al zijn motorversies aan de toekomstige Euro 6-normen voldoet. De Euro 6-norm dringt de uitstootbeperkingen voor stikstofoxiden (NOx), totale koolwaterstoffen (THC) en roetdeeltjes sterk terug.De voornaamste vooruitgang is echter het uitzonderlijk lage brandstofverbruik (nog slechts 6,3 liter per 100 kilometer), waardoor hij veruit het zuinigste voertuig in zijn segment is.
De look van de nieuwe Sprinter werd eveneens ingrijpend herwerkt, zodat hij veel opvallender voor de dag komt. Conform de huidige designtrends van Mercedes-Benz oogt het radiatorrooster van de nieuwe bestelwagen voortaan verticaler en geruststellender. De drie wigvormige spijlen van het radiatorrooster zijn geperforeerd. Die wijziging creëert niet alleen een dynamischere uitstraling maar verbetert ook de luchtstroom.De ontwikkelaars hebben de nieuwe Sprinter tot het uiterste getest. Met meer dan acht miljoen kilometer aan uithoudingstest en uitgebreide klantentests in dagdagelijkse omstandigheden was de topkwaliteit van de nieuwe Sprinter ruimschoots bewezen tegen de tijd dat hij in productie werd genomen.Klanten kunnen de nieuwe Mercedes-Benz Sprinter vanaf begin juni 2013 bestellen. De leveringen gaan van start in september.

Scroll naar boven