Spring naar content

Audi Sport vertrouwt op MAN

Geruime tijd voor het begin van de DTM, heeft Audi Sport zeven MAN TGX 18.480 trekkers in ontvangst mogen nemen. De trucks met een nieuw design worden momenteel op de markt gelanceerd door MAN en voldoen reeds aan de EURO 6 normen, welke bindend zullen worden voor alle nieuwe ingeschreven vrachtwagens vanaf 1 januari 2014. Hierdoor zal het transport van de Audi Sport uitrusting naar de DTM en WEC (World Endurance Championship) sports-car series nagenoeg vrij van vervuiling kunnen gebeuren. Oliver Straube, verantwoordelijk voor de internationale samenwerkingsverbanden bij Audi Sport en de Spaanse Audi DRM piloot, Miguel Molina, namen persoonlijk de trucks in ontvangst uit de handen van Heinz-Jürgen Löw, Director Marketing Sales en Services bij MAN Truck & Bus in München. De MAN trekkers zijn uitgerust met een comfortabele en ruime XXL cabine en worden aangedreven door een D26 common rail motor in Euro 6 versie welke 480 pk levert. De MAN TGX modellen bevatten een pakket vol met veiligheidsystemen waaronder: LED-dagrijverlichting, Xenon koplampen en elektronische hulpsystemen, namelijk ACC voor adaptieve cruise control en de LGS rijbaanassistent. “Ik ben blij dat de topsporters van Audi voor onze MAN trucks hebben gekozen. Qua milieuvriendelijkheid en efficiency, zal Audi Sport zijn eerste plaats nu zeker veilig stellen in de paddock” aldus Heinz-Jürgen Löw bij de officiële overdracht van de voertuigen in München. “Ik wens het Audi Team veel succes in het komende raceseizoen.” “Al vele jaren zien we MAN als een sterke en betrouwbare partner aan onze zijde”, zegt Dieter Gass, hoofd van DTM bij Audi Sport. “De trucks hebben min of meer hetzelfde aantal pk als de Audi RS 5 DTM – ze zijn misschien niet zo snel, maar ze zijn veilig en betrouwbaar en brengen onze kostbare vracht naar de race circuits in Duitsland en over de hele wereld. Het is goed dat we op hen kunnen vertrouwen. “

Scroll naar boven