Spring naar content

Nieuwe Volvo FE en Volvo FL

De nieuwe Volvo FE- en Volvo FL-trucks kunnen  worden ingezet in stedelijke situaties waar wordt gevraagd om snel, flexibel en schoon transport. De nieuwe trucks beschikken over een verbeterde chauffeursomgeving, en de Volvo FL-reeks is uitgebreid met een zeer competitieve 5-liter motor met vier cilinders. Rijden wordt nog efficiënter dankzij twee nieuwe, door Volvo ontworpen en geproduceerde motoren van acht en vijf liter: De nieuwe 6-cilinder D8-motor heeft een cilinderinhoud van 7,7 liter en is leverbaar in drie verschillende vermogensklassen: 320 pk/1200 Nm, 280 pk/1050 Nm en 250 pk/950 Nm. De Volvo FL is tevens leverbaar met de compacte D5-motor met 4 cilinders. Deze motor heeft een cilinderinhoud van 5,1 liter en is leverbaar met een motorvermogen van 240 pk/900 Nm en 210 pk/800 Nm. De twee nieuwe motoren worden aangevuld met een uitgebreide reeks transmissies. Als één  van de vele opties is het nu mogelijk om de Volvo FE te voorzien van I-Shift. “Deze geautomatiseerde transmissie kan worden aangepast met een distributiespecifieke optie”, aldus Tobias Bergman, Product Manager Distribution and Refuse Segment, Volvo Trucks. Volvo Trucks heeft ook een unieke 12-tons versie van de Volvo FL ontworpen. Met de krachtigste motor in zijn segment (4-cilinder D5 met 240 pk), speciaal geoptimaliseerde I-Sync-transmissie en een gewicht dat 500 kg lager is dan een vergelijkbare truck met een 6-cilinder motor, is dit een zeer competitief model. Om de Volvo FE en Volvo FL een duidelijke Volvo-identiteit te bezorgen, is het klassieke Volvo logo  verplaatst naar een nieuwe positie onder de voorruit. Door het donkere gedeelte onder de voorruit maakt de cabine een lagere indruk en krijgt de truck een modern uiterlijk dat helemaal opgaat in de verkeersomgeving.

Scroll naar boven