Spring naar content

Zeventien Volvo-trucks voor TransMission Almere

TransMission Almere is een zelfstandige vestiging van TransMission. Met een fijnmazig netwerk beantwoordt het bedrijf alle logistieke vragen van de opdrachtgever: van pakketje tot pallet of lengtevervoer. Ter vervanging van een groot deel van het wagenpark koos TransMission Almere voor onder meer zeven Volvo FM trekkers en tien Volvo FL bakwagens. De trucks werden onlangs geleverd door Volvo Truck Center Almere, dat ook het onderhoud van de gehele vloot voor haar rekening neemt.

TransMission Almere is een van de twee eigen vestigingen van TransMission, dat verder bestaat uit elf aandeelhouders met hun eigen distributiebedrijf. Het is een samenwerkingsverband tussen bedrijven in Nederland en België, dat er voor zorgt dat een zeer fijnmazig distributienetwerk is ontstaan. De bedrijven hebben hetzelfde gezicht en rijden onder één vlag. Groot voordeel is dat iedere vestiging in feite een lokale ondernemer is. Die staat dicht bij zijn klant en is dus persoonlijk aanspreekbaar.

Ron Klein Tiessink, TransMission Almere: “Je moet zorgen voor de juiste match en continu werken aan het vertrouwen bij de klant. Klanten krijgen geen call center aan de lijn maar kunnen ons direct benaderen. Dat de klant centraal staat hebben we ook in ons IT-systeem geïntegreerd. Zo krijgt de klant via sms of mail door, hoe laat zijn zending arriveert. De klant wil steeds meer weten, wij anticiperen daarop.”

Onlangs is een groot deel van het wagenpark van 22 eenheden vervangen. “Dat was een belangrijk proces, waarin we ook de chauffeurs hebben betrokken. We hebben zeven merken uitgenodigd waarvan er uiteindelijk drie zijn overbleven. Met die merken zijn we aan de slag gegaan. Het was niet alleen een keuze voor geld, maar vooral service heeft een hoofdrol gespeeld. Uiteindelijk hebben we gekozen voor Volvo, onder meer zeven trekkers van het type FM, en verschillende typen bakwagens FL met Lamboo Repair opbouw. In totaal gaat het om zeventien eenheden. Voor mij was het heel belangrijk dat er een klik was tussen Volvo Truck Center en TransMission Almere. Die betaalt zich in de praktijk uit, we hebben korte lijnen en zaken worden direct opgepakt. Het is wel wennen geweest, want met de keuze voor Volvo Truck Center kozen we ook voor een ander merk. De chauffeurs zijn tevreden met de trucks. Ze hebben meer leefruimte. Een ander belangrijk aspect is het brandstofverbruik, daar zien we een duidelijke verbetering.”

Naast de aanschaf van trucks, wordt ook het onderhoud aan zowel trekkend (ook niet Volvo-trucks) als getrokken materieel bij Volvo Truck Center gedaan. Tot slot heeft TransMission Almere de trainingen in het kader van Code95 bij Volvo ondergebracht. “De focus voor de komende jaren is brandstofbesparing. Daarom is het ook belangrijk dat we een goede instructie krijgen van de Volvo-dealer en dat onze chauffeurs goed met de trucks overweg kunnen. Ik heb alle vertrouwen in de samenwerking.”

Scroll naar boven