Spring naar content

Premier Di Rupo bezoekt DAF Trucks Vlaanderen

De Eerste Minister van België, Elio Di Rupo, heeft vrijdag 17 mei een werkbezoek gebracht aan de ultramoderne Assen- en Cabinefabriek van DAF in Oevel (Westerlo). DAF investeerde ongeveer een miljard euro in een compleet nieuwe voertuigserie voor Euro 6 en in aanpassingen van haar fabrieken in Nederland en België om de productie van de nieuwe generatie trucks mogelijk te maken. Eerste Minister Di Rupo kwam naar DAF Trucks Vlaanderen om zich op de hoogte te stellen van de vele vernieuwingen in de moderne Assen- en Cabinefabriek. Voor DAF was de nieuwe Euro 6-emissiewetgevingaanleiding een compleet nieuwe voertuigserie te ontwikkelen: de nieuwe XF voor het vervoer over de lange afstand, de nieuwe CF voor een veelheid aan toepassingen en de nieuwe LF voor het distributievervoer. Deze trucks spelen een belangrijke rol bij het verder uitbouwen van het succes van DAF, dat tot de meest succesvolle truckproducenten van Europa behoort. Het afgelopen jaar werd in het zware segment een record marktaandeel van 16,0% gerealiseerd, goed voor een tweede positie op de Europese markt. In België was DAF voor het derde jaar op rij marktleider met een marktaandeel van 22%. Eerste Minister Elio Di Rupo toonde zich na afloop van het bezoek onder de indruk en reageert tevreden op de recente investeringen van DAF in Westerlo. Elio Di Rupo: “Dit benadrukt het belang van de voertuigindustrie in onze economie. Ons land blijft een goede locatie voor de productie van industriële producten met een hoge toegevoegde waarde, onder meer dankzij onze goed opgeleide en flexibele werknemers en onze focus op innovatie. De federale regering zal investeringen in onderzoek en ontwikkeling ook blijven stimuleren.” “We zijn zeer vereerd dat de Eerste Minister van België een bezoek heeft gebracht aan DAF Vlaanderen”, aldus Harrie Schippers, president-directeur van DAF Trucks N.V. “De ontwikkeling van een compleet nieuwe generatie toonaangevende Euro 6-voertuigen en de vernieuwingen in onze productiefaciliteiten staan voor het grootste project in de 85-jarige historie van onze onderneming. De komst van de Eerste Minister is vooral ook een erkenning voor alle medewerkers van DAF Trucks Vlaanderen, in totaal zo’n 2.100, waarmee we overigens een van de grootste werkgevers van de regio zijn. De investeringen in de Assen- en Cabinefabriek betekenen vooral ook continuïteit richting de toekomst, ook belangrijk voor de 170 toeleveranciers van DAF in België.”

Scroll naar boven