Spring naar content

EEN NIEUW GAMMA VOOR GROTE AMBITIES

Op 11 juni 2013 presenteert Renault Trucks in Lyon een volledig nieuw productgamma. De fabrikant heeft er alles aan gedaan om voertuigen met een zeer hoge betrouwbaarheid aan te bieden. De nieuwe vrachtwagens, met een efficiënt design en uitgerust met Euro VI motoren, werden gedurende zeven jaar onderworpen aan drastische kwaliteitstests. Dankzij computersimulaties, proefbanken, tests bij zowel klanten als op testbanken en vernieuwde productiemiddelen zijn deze trucks klaar voor levering met als enige doel om klanten te helpen hun kosten te beheersen. Met het nieuwe productgamma en met de steun van de Volvo Groep heeft Renault Trucks alles in handen wat nodig is om nieuwe klanten te winnen en het marktaandeel te vergroten.

Het design van het nieuwe gamma van Renault Trucks staat in het teken van de efficiëntie. De designers hebben ervoor gekozen zich te richten op de rol van de vrachtwagen als hulpmiddel voor transporteurs, waarmee ze hun werk zo efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren. De nieuwe voertuigen beantwoorden aan deze verwachtingen. Brandstofbesparing was een belangrijke doelstelling vanaf het begin van het ontwerp. Zo werd er hard gewerkt aan de stroomlijning van het voertuig om de luchtpenetratie te optimaliseren.

Renault Trucks heeft de nieuwe voertuigen uitgerust met Euro VI motoren. Om deze nieuwe motoren te ontwikkelen, heeft Renault Trucks zich gebaseerd op de Euro V motoren, bekend voor hun betrouwbaarheid en hun prestaties. Deze werden aangepast om te beantwoorden aan de Euro VI norm die op 1 januari 2014 van kracht wordt.

Voor het ontwerp van de nieuwe vrachtwagens heeft Renault Trucks de strengste kwaliteitstests uit zijn geschiedenis uitgevoerd: sinds 2008 hebben driehonderd voertuigen tien miljoen kilometer afgelegd tijdens kwaliteitstests en werden vijf miljoen uren op testbanken doorgebracht, bij temperaturen van -40°C tot +60°C. Renault Trucks heeft bij het ontwerp eveneens gebruik gemaakt van computersimulaties. Dankzij deze simulaties konden er berekeningen worden gemaakt met betrekking tot alle onderdelen van de truck, in functie van het gebruik van het voertuig in reële bedrijfsomstandigheden of in extreme situaties. Deze middelen voldoen aan de beste normen van de auto-industrie en maken het mogelijk om alle technische specificaties te testen.

Renault Trucks heeft ervoor gekozen om nauw samen te werken met klanten. Vijftig internationale klanten hebben de voertuigen uitvoerig getest, zodat Renault Trucks zijn keuzes kon verfijnen, vanaf de eerste specificaties tot het testen van de voertuigen in reële bedrijfsomstandigheden. De testklanten hebben in totaal twee miljoen kilometer afgelegd.

Scroll naar boven