Spring naar content

Wereldprimeur: de VDL Citea Electric

Tijdens de 60ste UITP Mobility & City Transport tentoonstelling die van 27 tot 30 mei 2013 plaatsvindt in Genève, presenteert VDL Bus & Coach voor het eerst de Citea Electric, een bus die klaar is voor de toekomst en de behoeften van de markt. Het betreft een volledig elektrische Citea SLF Low Floor met een lengte van 12 meter. De mogelijkheid om te kiezen uit diverse elektrische aandrijvingen en batterijpakketten zorgt ervoor dat voor ieder inzetgebied de meest ideale en optimale combinatie samengesteld kan worden. Zonder consequenties voor de toegankelijkheid, de inrichting van het interieur en het comfort. De Citea Electric is dus niet zomaar de zoveelste elektrische bus, maar is uniek in haar mogelijkheden om voor iedere vervoerder optimaal afgestemd te worden op alle operationele vereisten en wensen. De grootste uitdaging bij de ontwikkeling van de VDL Citea Electric lag in het vinden van oplossingen voor de eisen, behoeften en wensen vanuit de Europese markt. Het was aan de VDL Bus & Coach engineers om de beschikbare technieken tot rendabele operationele systemen samen te voegen. Systemen die geschikt zijn voor iedere specifieke inzet, stad en lokale situatie. Met als resultaat elektrische zero emissie bussen die voor de volle 100% in de normale dienstregeling opgenomen kunnen worden. Het modulaire systeem waaruit de Citea range is opgebouwd, speelde bij de ontwikkeling van deze elektrische variant ook een grote rol. Hierdoor konden de elektrische elementen namelijk ingepast worden zonder afbreuk te doen aan de wezenlijke Citea eigenschappen zoals lichtgewichtconstructie, optimale toegankelijkheid en comfort. Een comfort verhogend en tegelijkertijd bijkomend milieuvriendelijk aspect is het feit dat de VDL Citea Electric zeer stil is. Dit geldt zowel in als buiten de bus.

Scroll naar boven