Spring naar content

Uitbreiding lage vloer gamma Citea met gelede versie

De Citea openbaarvervoerbussen range van VDL Bus & Coach wordt uitgebreid met een gelede versie, de Citea SLFA (Low Floor Articulated). Dit nieuwe model zal vanaf eind 2013 in Euro 6 uitvoering leverbaar zijn in 2 lengtevarianten, de SLFA-180 met een lengte van 18 meter en de SLFA-187 met een lengte van 18,75 meter. De VDL Citea geleed is met zijn volledig vlakke vloer ideaal voor het vervoer van grotere groepen passagiers en kan zowel ingezet worden voor stads- als streekvervoer. Met de Citea SLFA borduurt VDL Bus & Coach verder op het succes van de Citea SLF. Door zijn innovatieve lichtgewichtconstructie heeft de Citea een laag eigengewicht wat resulteert in een gunstig brandstofverbruik en een geringere uitstoot van schadelijke stoffen. Tel daarbij de lange levensduur op en het resultaat is een maximale ‘Profit of Ownership’. De Citea SLF is dan ook niet voor niets uitgeroepen tot ‘Bus of the Year 2011’.
De lagevloerconstructie maakt de instap extra makkelijk en biedt bijvoorbeeld reizigers met een kinderwagen of een rolstoel optimale toegang. Dit geldt zowel voor het voorste gedeelte van de bus als voor het gedeelte na de geleding. In het gedeelte na de geleding kan optioneel ook een rolstoelplatform aangebracht worden. Bij de inrichting van de Citea SLFA is veel aandacht besteed aan de doorstroming van en naar de in- en uitstapdeuren. Harmonieus op elkaar afgestemde kleuren creëren een groot ruimtelijk effect. De cantilever-stoelmontage (vrijhangende stoelen) zorgt voor veel beenruimte en daardoor optimaal zitcomfort. Aangezien de gehele vloer obstakelvrij is, zijn de bussen eenvoudig te reinigen.
De Citea SLFA is leverbaar in een 3- of 4-deursuitvoering. Voor de onderdelen maakt VDL uitsluitend gebruik van gerenommeerde leveranciers.

Scroll naar boven