Spring naar content

Nieuwe Meusburger diepbed-oplegger voor buitengewoon vervoer

De MPG-2 is een twee-assige mega diepbed-oplegger met onafhankelijke wielophanging, met ongekende mogelijkheden voor het vervoer van grote, zware en toch kwetsbare objecten die niet op open opleggers kunnen worden getransporteerd. Zo is het – dankzij onder andere de lage laadvloer en het verhoogbare dak – mogelijk om een lading van maximaal 7,270 mm lengte, 5000 mm breedte en 4000 mm hoogte te vervoeren, met een laadgewicht van (technisch) maximaal 29900 kg. Tot een breedte van 4500 mm is de lading geheel zeilgesloten te vervoeren, dankzij het verbreedbare zeil dat Meusburger in eigen huis fabriceert. Laden en lossen kan plaatsvinden vanaf de zijkanten, via de bovenzijde (het voertuig beschikt over een Edscha schuifdak) en via de achterzijde. Het achterportaal kan worden verbreed tot ruim vijf meter en het dak is in stapjes van 50 mm tot maximaal 450 mm te verhogen. De hydraulisch geveerde Tridec DL-S assen hebben een maximale stuuruitslag van 57 graden. Daardoor is deze diepbed-oplegger uitermate wendbaar. Per aslijn bedraagt de maximale belasting 12 ton (in plaats van de gebruikelijke 10 ton). De maximale schoteldruk is 18 ton, waarmee (mits een SERT-vergunning is afgegeven) in de praktijk een gvw van 42 ton wordt behaald. Met een eigen gewicht van bijna twaalf ton, komt het laadvermogen op plm. 30.000 kg, een zeer hoge waarde voor een twee-assige trailer. De Meusburger MPG-2 kan worden getrokken door een 6×2 of 6×4 trekker op elke gewenste koppelhoogte binnen de reguliere standaardlengte. De hoogtestand van de trailerassen is verstelbaar, en kan max. circa 100 mm dalen of max. circa 200 mm stijgen. In de hoge stand kan deze dieplader hindernissen zoals rotondes nemen, in de lage stand kan er gemakkelijk worden geladen en gelost. De diepbedhoogte in de rijstand is 320 mm, de hoogte van het achterplateau 880 mm. De hydraulische vering in de assen heeft een ingebouwd stabilisatiesysteem waarmee de trailer continu stabiliseert, ook in bochten.

Scroll naar boven