Spring naar content

Vervoer Verbessem, DHL Global Forwarding Belgium en Aerts Trucks triomferen tijdens Best of TRANSPORT 2013

In een goed gevuld Koloniënpaleis te Tervuren organiseerde TRANSPORTMEDIA gisteren haar jaarlijkse evenement Best of TRANSPORT. Die prijsuitreiking bekroont de meest verdienstelijke transporteurs en concessiehouders. Vervoer Verbessem uit Kontich kaapte de Safety Award weg voor zijn buitengewone bijdrage aan de verkeersveiligheid. De prijs voor Best Innovation ging naar de nieuwe logistieke hub van DHL Global Forwarding Belgium in Brucargo West, en DAF Trucks-dealer Aerts Trucks sleepte als Super Best Dealer de derde grote prijs in de wachtMeer dan 400 mensen waren samengekomen in het Koloniënpaleis van Tervuren om er de laureaten van Best of TRANSPORT 2013 te ontdekken. Naar jaarlijkse traditie was het automobielfederatie FEBIAC die de debatten mocht openen met de uitreiking van de ‘Best Selling’-prijzen voor de best verkochte bedrijfsvoertuigen van het voorbije jaar. De Renault Kangoo was de populairste bestelwagen in 2012, en werd daarvoor bedacht met de titel ‘Best Selling Van’ (bedrijfsvoertuigen tot 3,5 ton). In de categorie ‘Best Selling Light Truck’ (bedrijfsvoertuigen van 3,5 tot 16 ton) ging Mercedes-Benz met de trofee aan de haal. DAF Trucks verkocht bij de zware bedrijfsvoertuigen het grootste aantal wegtrekkers en kreeg daarvoor de award voor ‘Best Selling Tractor’, Volvo Trucks was de beste in de categorie ‘Best Selling Truck’.

Lode Verkinderen, organisator van de vakbeurs Trailer 2014, had na de uitreiking van de ‘Best Selling Trailer’aan Schmitz Cargobull nog een grote verrassing in petto. Samen met Christophe Duckers, Managing Director van Transportmedia, mocht hij immers aankondigen dat de volgende editie van Best of TRANSPORT zal doorgaan tijdens de ‘opening night’ van Trailer 2014 in Kortrijk Xpo. Een opmerkelijke samenwerking die de uitstraling van beide organisaties alleen maar ten goede kan komen…

Nadien waren de ogen vooral gericht op de uitreiking van de Best Dealers, de prijs voor Best Innovation en de Safety Award. In totaal kreeg de redactie van het magazine TRANSPORT Management meer dan 40 dossiers te verwerken in de verschillende categorieën. Nadat de meest verdienstelijke dealer van ieder vrachtwagenmerk gelauwerd werd (zie lijst onderaan), werd er ook opnieuw een ‘Super Best Dealer’ verkozen uit de zeven winnaars. Daarvoor werd een stemming gehouden bij de vrachtwageninvoerders zelf. Voor de jury gaven de enorme investeringen van Aerts Trucks in de vestigingen in Dendermonde en Mechelen de doorslag, samen met het doorgedreven opleidingsprogramma dat het bedrijf heeft uitgewerkt voor al zijn medewerkers. Aerts Trucks uit Dendermonde mag zich dus één jaar lang de ‘Super Best Dealer’ van alle Belgische vrachtwagendealers noemen.

De prijs voor Best Innovation ging naar de gloednieuwe logistieke hub die DHL Global Forwarding Belgium in gebruik heeft genomen op de site van Brucargo-West. Het gebouw is het resultaat van de one roof-filosofie van DHL, waarbij ze 3 bestaande gebouwen op de site van Brucargo hebben geconsolideerd in een nieuw, state-of-the-art logistiek centrum van 23.000 m².

De laatste prijs van de avond, de Safety Award 2013, werd in wacht gesleept door Vervoer Verbessem uit Kontich. Verbessem investeerde in een aantal hoogtechnologische veiligheidssystemen voor zijn vrachtwagenvloot, en overtuigde de juryleden met zijn enorme aandacht voor wegveiligheid bij de opleiding van zijn chauffeurs. Zaakvoerder Bert Verbessem, sinds kort ook zelf erkend als lesgever, schafte zelfs een specifieke vrachtwagen aan waarmee hij drie chauffeurs tegelijk kan vormen. Daarnaast gaat het bedrijf jaarlijks langs bij een aantal Antwerpse scholen om kinderen bewust te maken van de dodehoekproblematiek.

Scroll naar boven