Spring naar content

DAF Trucks België kroont ‘Monteurs van het Jaar’

Vorige maand werd Ron Truyens van TTL Houthalen uitgeroepen tot ‘Monteur van het Jaar’, terwijl Jorg Bartsoen van Turbotrucks Gent met de titel ‘Junior Monteur van het Jaar’ aan de haal ging. Zij bleken na drie veeleisende selectieronden de twee beste in de nieuwe monteurswedstrijd die DAF Trucks België voor zijn monteurs organiseert. De overwinning levert Ron Truyens overigens meteen een ticket op voor de ‘Internationale Monteur van Jaar 2014’-verkiezing. DAF Trucks wil met deze nationale en internationale competities het vak van monteur opwaarderen. Met een aparte wedstrijd voor junioren tracht het merk meteen ook de jeugd warm te maken voor het beroep van monteur. “Een zwaar en veeleisend beroep, met veel verantwoordelijkheid”, weet Michel van Herpen. Hij is sinds één jaar verantwoordelijk voor de naverkoop in België en de grote animator van het Belgische luik van deze wedstrijd. “DAF Trucks organiseerde in 2012 voor het eerst een ‘Internationale Monteur van het Jaar’ en wil dat voortaan om de twee jaar doen. In de onpare jaren hebben de nationale invoerderorganisaties dan de kans om op nationaal vlak selectiewedstrijden uit te schrijven. Aan de editie 2012 namen monteurs uit Frankrijk, Nederland, Groot-Brittannië, Polen en Italië deel, maar België was jammer genoeg afwezig. En daar wilden wij verandering in brengen, zodat we in 2013 onze eerste ‘Monteur van het Jaar’ verkozen”, aldus Michel van Herpen.

Scroll naar boven