Spring naar content

MAN EfficientLine: maximale transportefficiëntie, zelfs met Euro VI

De stijgende dieselprijzen, toegenomen concurrentiedruk en strengere milieueisen stellen wagenparkbeheerders voor grote uitdagingen. Klanten moeten de commerciële levensvatbaarheid van hun bedrijf verbeteren en hun totale eigendomskosten (TCO) verlagen. MAN speelt op die behoeften in door de EfficientLine-modellen voor langeafstandsvervoer aan te bieden, die ontworpen zijn om brandstof te besparen. Deze bijzonder milieuvriendelijke vrachtwagens hebben zowel de internationale vakpers als de klanten overtuigd. De TGX EfficientLine heeft dan ook al veel internationale prijzen gewonnen. Het marktsucces wordt benadrukt door de indrukwekkende verkoopcijfers: in totaal zijn al meer dan 15.000 MAN EfficientLine-voertuigen in Euro V- en Euro VI-uitvoering verkocht.

De MAN EfficientLine zorgt nu zelfs met Euro VI voor aanzienlijke brandstofbesparingen en lagere CO2-emissies. Alle efficiëntieverbeterende eigenschappen zijn erin verwerkt, zodat het voordeel qua brandstofbesparing volledig behouden blijft. Dit betekent bijvoorbeeld dat zelfs de Euro VI-conforme TGX EfficientLine tot 3 liter minder brandstof per 100 kilometer verbruikt dan een standaardvrachtwagen. Elke TGX EfficientLine die een conventionele vrachtwagen voor langeafstandsvervoer vervangt, bespaart daarom tot 4500 liter diesel of 12 ton CO2 per jaar. Naast het basismodel, een tweeassige trekker met oplegger en XLX-cabine, zijn er TGS- en TGX-uitvoeringen met drie assen, grotere of kleinere cabines en andere veringsvarianten leverbaar met EfficientLine-pakket. MAN biedt ook EfficientLine-pakketten voor gebruik van de TGS als langeafstandstruck. Vanaf juli 2013 is ook MAN’s noodremhulpsysteem, Emergency Brake Assist (EBA), leverbaar op de nieuwe EfficientLine-modellen.

Scroll naar boven