Spring naar content

Ceteor op Le Bourget met Avio–gamma voor luchtvaartsector

Ceteor neemt deel voor de eerste keer aan de 50ste editie van Le Bourget, de lucht- en ruimtevaartbeurs en ‘the place to be’ voor elke professional uit de luchtvaartsector. Le Bourget vindt plaats van 17 tot 23 juni in Parijs. Tijdens deze beurs zal Ceteor zijn Avio-startboosters voorstellen, die integraal op de luchtvaartsector gericht zijn. Ceteor is een Belgisch bedrijf, gespecialiseerd in het ontwerp, de productie en de distributie van startboosters voor professioneel gebruik. Met een gamma van meer dan 40 modellen, bespeelt Ceteor alle segmenten uit de auto-, scheepvaart- en luchtvaartsector en nog veel andere. Betrouwbaarheid, kwaliteit en innovatiekracht zijn de belangrijkste troeven van deze  onderneming, waarvan zowat 90% van de productie voor export besteed is.

Een startbooster is een koffertje waarin één of meer batterijen zitten die met behulp van klemmen een voertuig met batterijpech opnieuw kunnen opstarten. Eigenlijk is het een  hulpbatterij met een zeer hoog startvermogen.

Startboosters zijn m.a.w. een beter alternatief voor startkabels die niet altijd even efficiënt zijn en in tegenstelling tot een booster, niet geschikt voor alle toepassingen.

Het vermogen van de toestellen, uitgedrukt in ampère, is van essentieel belang omdat dit doorslaggevend is voor de duurzaamheid, de efficiëntie en de autonomie van de booster. De spanning van het apparaat, uitgedrukt in Volt, is dan weer bepalend voor het type voertuig waarop de booster wordt toegepast: 12 V, 24 V, 12/24 V, 12/24/28 V voor de luchtvaartsector of boosters met een spanning van 48 V, 72 tot zelfs 110 V voor andere sectoren.

Scroll naar boven