Spring naar content

Continental sponsort de Lotto-Belisol-wielerploeg

De Belgische verkoopsorganisatie van de Duitse bandenfabrikant Continental wordt de officiële bandenleverancier van de Belgische World Tour-wielerploeg Lotto-Belisol.

De samenwerking is een verderzetting van eerdere akkoorden (Continental levert al sinds 2003 fietsbanden aan de Lotto-wielerploeg) maar gaat deze keer verder dan het louter uitrusten van de teamfietsen met Continental-banden: er is nu ook een commerciële samenwerking.

De tubes en draadbanden waarmee de ploeg zal rijden, worden met de grootste zorg én met de hand gefabriceerd in de tweewielfabriek van Continental in Korbach, Duitsland. De meest gebruikte racetube zal de Competition 22 mm zijn. Dit is de betrouwbaarste van alle banden in het professionele peloton. De Competition tube was de eerste band die werd uitgerust met de innovatieve Black Chili Compound en een Vectran™ breakerlaag voor ultieme grip en bescherming.

Bij Continental is men tevreden over de samenwerking. Marketingmanager Jan Vandenbussche: “Continental heeft een jarenlange traditie als sportsponsor in het voetbal, eerst als partner van de UEFA Champions League en nadien van de Europese en Wereldkampioenschappen voetbal, maar ook de wielrennerij is belangrijk voor ons. Meer dan in welke sport ook is ons product hier van levensbelang en beslist het vaak over winst of verlies. Bovendien is het wielrennen een populaire sport in onze contreien. Onze Belgische verkoopsorganisatie is dan ook fier zich officiële partner van het Lotto-Belisol project te mogen noemen en wij wensen het team van harte een sportief succesvol jaar toe.”

Ook sportief directeur Marc Sergeant is tevreden over de vernieuwde samenwerking: “Na de uitstekende resultaten die we de afgelopen jaren hebben behaald op Continental tubes en bandjes was het een belangrijke vraag, komende van de renners, om de samenwerking ook dit jaar verder te zetten. De voeling met het wegdek is immers van cruciaal belang en kan in finales, in afdalingen, bij regenweer, het verschil maken tussen winst en verlies. Continental biedt ons topkwaliteit en geeft de renners vertrouwen – alle ingrediënten voor een succesvol partnership.”

Scroll naar boven