Spring naar content

Shanks Brussels : IVECO Trakker 6×4

Na de levering van de eerste IVECO Trakker vorig jaar heeft Shanks Brussels nu een nieuwe IVECO Trakker van de jongste generatie in dienst gesteld (de eerste die in België werd besteld!). De nieuwe aanwinst is een 6×4-versie van het type AD260T45 met een MTM van 26 ton, die wordt aangedreven door een 450 pk sterke IVECO/FPT Cursor 13-motor, die aan een geautomatiseerde Eurotronic versnellingsbak is gekoppeld.
Op het stevige chassis is achter de cabine een HMF-kraan van 20 ton/m opgesteld met 4 uitbreidingen, een hydraulische koeler en een afstandsbediening. Deze kraan kan lasten van 1,3 ton tot op een hoogte van 12,4 m tillen. Bovendien wordt het mooie geheel aangevuld met een AJK- containersysteem van 20 ton, dat op de werkplaatsen van Kerckhove in Tielt werd gebouwd.
De nieuwe vrachtwagen is ook uitgerust met een weegsysteem voor de containers. Dat werd door Smeyers van Strombeek geplaatst. Shanks sloot voor dit voertuig een all-in operationele leasingovereenkomst af die door IVECO CAPITAL (de heer Christophe Spooren) wordt beheerd. Shanks Brussels zal de nieuwe IVECO vooral gebruiken voor het verwijderen van big bags met bouwafval en voor het leegmaken van halfondergrondse containers. De levering vond plaats bij Brussels Truck Center (BTC), de IVECO-dealer van Brussel. Deze vestiging ligt in de Maalbeek industriezone nabij de verkeerswisselaar van Groot-Bijgaarden. Bij de overhandiging van de sleutels waren mevrouw Julie Neus (Directeur Exploitatie) en de heren Thierry François (Sales Manager), die de verkoop tot stand had gebracht, en André Goffaerts (Directeur) van BTC aanwezig.
Shanks neemt binnenkort ook nog een nieuwe IVECO Daily 50C15 lichte bedrijfswagen in ontvangst waarmee huisvuil op moeilijk bereikbare plaatsen zal worden opgehaald.

Scroll naar boven