Spring naar content

VRD : 3 nieuwe IVECO Stralis 8x2x6

Cammaert Trucks uit Temse heeft onlangs drie nieuwe Stralis bakwagens geleverd aan VRD Logistiek in Temse. Het gaat om 8x2x6 vrachtwagens – vierassige chassis met twee stuurassen vooraan, een derde aandrijfas en een gestuurde hefbare naloopas – aangedreven door een IVECO FPT Cursor 8 EEV – motor van 360 pk en voorzien van een versterkt chassis van 7.7 mm dikte. Deze IVECO AD 320 S 36 Y/PS beschikken over een EuroTronic geautomatiseerde versnellingsbak.

De twee eerste voertuigen zijn uitgerust met een 9.7 m kas met laadklep achteraan en zijdeur. In deze laadbakken kunnen er paletten op twee verschillende hoogtes geladen worden. Een heftruck achteraan geplaatst in de laadruimte laat de bestuurder toe de wagen te lossen. De firma Baetens uit Lokeren heeft deze opbouwen gemaakt.

Het voornaamste voordeel van deze 32 ton vrachtwagen, buiten het laadvermogen, is de ideale gewichtsverdeling zowel bij het vertrek als tijdens de dag wanneer het voertuig rijdt met een deel van de lading nog vooraan geplaatst in de laadbak. Een dergelijk 8x2x6 type voorkomt dus overbelading van de vooras.

Het transportbedrijf VRD Logistiek werd opgericht in 1986 door Raoul Van Raemdonck. Kort nadien is André Van Raemdonck mee in het bedrijf gestapt. De twee broers liggen aan de basis van het bloeiend distributie – en transportbedrijf. In 1987 kochten de twee broers een eerste industriegrond aan in de industriezone te Temse. Vanaf dit moment beschikte het bedrijf over 600 m2 werkplaats en eigen klanten in containervervoer en collivervoer. In 1992 zette VRD de eerste stappen in het verhuren van magazijnen. Hierbij volgde ook het begin van de distributie van papier en toeleveringen naar de doe-het-zelf sector. In 2007 werden de aankoop en renovatie van de site in Bornem, die 30.000m2 bedraagt, met magazijnen en kantoren gestart. Het was een belangrijke stap voor VRD om de capaciteit en de dienstverlening naar de klant toe nog te verbeteren. Vandaag is VRD nog steeds een onafhankelijk familiebedrijf zonder externe aandeelhouders en met eigen bedrijfspolitiek. Het is uitgegroeid tot een vooruitstrevend transportbedrijf met moderne materialen, processen en respectvol voor milieu. VRD heeft magazijnen in Temse, Bornem en Stokkem.

Scroll naar boven