Spring naar content

Transics en Turbotrucks helpen transporteurs aan brandstofbesparingen

Europees fleetmanagementexpert Transics heeft samen met de Turbo’s Hoet Groep een initiatief uitgewerkt om energiezuinig rijden te stimuleren. Chauffeurs die via Turbotrucks, de truckdivisie van de groep, de nieuwe DAF XF Euro 6 uittesten, krijgen op het einde van de rit een rapport van hun brandstofverbruik en het rijgedrag van de chauffeur, gegenereerd door Transics’ fleetmanagementoplossing. De analyse moet zwart op wit aantonen hoe brandstofefficiënt de nieuwe truck is. Met deze actie willen beide spelers onderstrepen hoe technologie – motor en fleetmanagement – transporteurs kan ondersteunen om fors te besparen op brandstofkosten.

 Turbotrucks is de grootste DAF-dealer wereldwijd: in 2012 werden meer dan 3000 DAF-trucks verkocht. De lancering van de nieuwe DAF XF Euro 6 – “de beste DAF XF ooit”, aldus DAF – krijgt bij Turbotrucks dan ook uitgebreid aandacht. Transporteurs worden momenteel uitgenodigd om de vrachtwagen een week lang uit te testen. Naast het uitzonderlijke rijcomfort en de rijperformantie wil Turbotrucks daarbij de zuinigheid van de nieuwe MX-13-motor in de verf zetten. Transics’ fleetmanagementoplossing illustreert deze troef online.

Dankzij een koppeling met de CAN-bus registreert de TX-GO, Transics’ nieuwste boordcomputer zonder display die achter het dashboard geïnstalleerd is, het verbruik en het rijgedrag van de chauffeur. Zo krijgt iedereen die de nieuwe DAF-truck test, duidelijke rapporten die aantonen wat de truck verbruikt en de rijstijlparameters die daarop invloed uitoefenen. Via de CAN/FMS-busconnectie analyseert de boordcomputer de rijstijl van de chauffeur in het verkeer. In TX-CONNECT, Transics’ backofficesoftware, worden minutieus alle ritgegevens bijgehouden en in overzichtelijke ECO-rapporten weergegeven: snelheid, toerental, remgedrag, schakelgedrag, gebruik van de cruise control, enz. Resultaat: een duidelijk en objectief zicht op het rijgedrag van de chauffeur, wat resulteert in een efficiënter rijgedrag, minder slijtage aan het rollend materieel en logischerwijze een lager verbruik.

“DAF Trucks heeft jarenlang aan dit nieuwe gamma gewerkt. Het resultaat is een truck die nog milieuvriendelijker, comfortabeler, betrouwbaarder en tegelijk zuiniger in verbruik is dan alle voorgangers. Wij zijn razend enthousiast om onze klanten te laten kennismaken met de nieuwkomer”, aldus Bart Dobbels van Turbotrucks. “In dit project is de samenwerking met Transics ideaal om één cruciaal aspect, namelijk het lage brandstofverbruik, te illustreren.”

“Door de hoge brandstofprijzen is een gunstig brandstofverbruik een hoofdvereiste geworden voor transporteurs. Om hun verbruik te drukken, moeten ze inzetten op een combinatie van energiezuinige motoren en inzicht in verbruik en rijgedrag hebben. Turbotrucks helpt hen met zuinige trucks. Wij bieden de tools aan om het verbruik en rijgedrag te registreren en het rijgedrag bij te sturen. Dit project illustreert perfect welke kostenbesparende resultaten dat kan opleveren”, vult Transics’ CEO Walter Mastelinck aan.

Scroll naar boven