Spring naar content

VDL : nieuwe Futura tijdens Busworld 2013

Tijdens Busworld 2013 introduceert VDL Bus & Coach de Futura FMD2, een nieuw model binnen de Futura familie. De Futura FMD2 is een multi inzetbaar voertuig dat maximaal profiteert van de door VDL gehanteerde modulaire bouwwijze en alle daarbij behorende voordelen. De nieuwe Futura FMD2 is te zien op de stand van VDL Bus & Coach, hal 4, stand 404 tijdens Busworld 2013 (18-23 oktober 2013, Kortrijk, België).

De VDL Futura FMD2 is een bus met vele mogelijkheden. Het voertuig kan zowel voor tour als intercity werk ingezet worden. De vloerhoogte van 1.250 mm biedt een gemakkelijk in- en uitstap. De optioneel leverbare brede middendeur kan voorzien worden van een cassettelift zodat ook de mindervalide medemens de bus veilig kan betreden en verlaten. Voor de chauffeur wordt hetzelfde dashboard ingebouwd als van de Futura FHD2. Dit dashboard kenmerkt zich door de meest optimale combinatie van ergonomie, veiligheid, overzichtelijkheid en doelmatigheid.
Voor de ondernemer betekent de Futura FMD2 ‘Profit of Ownership’. Een laag eigengewicht, minder brandstofverbruik, een hoge passagierscapaciteit, veel bagageruimte en een lage kilometerkostprijs maken van de Futura FMD2 een uiterst rendabele investering.

De Futura FMD2 is leverbaar in 2 lengtevarianten; de FMD2-122 met een lengte van 12,2 meter en de FMD2-129 met een lengte van 12,9 meter. De efficiënte aandrijflijn is voorzien van de nieuwe generatie DAF Euro 6 motoren, de MX-11/240 (240 kW – 326 pk) en de MX-11/270 (271 kW – 369 pk). Deze motoren kunnen gecombineerd worden met een ZF EcoShift handgeschakelde versnellingsbak met 6 versnellingen, een geautomatiseerde ZF AS Tronic versnellingsbak met 12 versnellingen of de geautomatiseerde ZF EcoLife versnellingsbak met 6 versnellingen. De Futura FMD2 is leverbaar vanaf medio 2014.

Scroll naar boven