Spring naar content

Transics : TX-SKY – een gloednieuwe boordcomputer in tabletstijl

Fleetmanagementexpert Transics introduceert TX-SKY, zijn gloednieuwe boordcomputer. Deze nieuwkomer op de telematicamarkt vormt een prima aanvulling op de succesvolle TX-MAX (GO)-reeks en is volledig geïntegreerd in TX-CONNECT, de backofficesoftware van Transics. TX-SKY, het resultaat van 20 jaar ervaring en knowhow, is gebaseerd op een bijzonder performant platform. De nieuwe gebruikersinterface in tabletstijl staat garant voor een uitzonderlijke gebruikerservaring, wat de efficiëntie van de chauffeur opkrikt. Het gebruiksgemak, net als de plug-and-play-installatie van TX-SKY, werken een lage “total cost of ownership” (TCO) in de hand. Een voordeel dat transporteurs ongetwijfeld zullen waarderen.

Het R&D-team van Transics stelt gebruiksvriendelijkheid centraal bij het ontwerp van een nieuwe boordcomputer. Nooit eerder werd aan dit aspect zoveel aandacht besteed als bij de ontwikkeling van TX-SKY. “Door het gebruik van smartphones en tablets zijn chauffeurs vandaag vertrouwd met intuïtieve displays. Die intuïtiviteit willen ze ook op de vaste toestellen, waar ze beroepshalve mee werken, in hun truck”, aldus Dirk Staelens, VP Product Management bij Transics. “Dus hebben we ons bij het ontwerp van de TX-SKY-interface laten inspireren door populaire tablets met touchscreen. Zo kunnen chauffeurs met een paar simpele vingerbewegingen tussen de verschillende informatiemodules navigeren en met de thuisbasis communiceren.”

TX-SKY draait op de nieuwe, geavanceerde SKY-architectuur die Transics al gebruikte voor de TX-GO, een boordcomputer zonder display die eerder dit jaar werd gelanceerd. De nieuwkomer is ook volledig geïntegreerd met de TX-CONNECT-backofficesoftware van Transics. TX-SKY biedt voorts dezelfde functionaliteit als zijn familieleden, de TX-MAX en de TX-MAX GO, en kan moeiteloos worden gekoppeld aan de tachograaf en de CAN Bus. Zo kan de functionaliteit worden uitgebreid met het beheer van tachodata en van brandstofverbruik. De krachtige processor en het uitgebreide geheugen maken van de TX-SKY trouwens een uitermate performant toestel, dat een prima basis vormt voor verdere ontwikkelingen en toepassingen.

Scroll naar boven