Spring naar content

VDL: Citea MLE (Midi Low Entry) op Busworld 2013

Tijdens Busworld 2013 introduceert VDL Bus & Coach de Citea MLE (Midi Low Entry), een nieuw model binnen de Citea familie. De Citea MLE richt zich op het Europese openbaar vervoer segment van midibussen met lengtes van 8,8 tot 10,8 meter. De nieuwe Citea MLE is te zien op de stand van VDL Bus & Coach, hal 4, stand 404 tijdens Busworld 2013 (18-23 oktober 2013, Kortrijk, België).
Met de Citea MLE richt VDL Bus & Coach zich specifiek op het segment van de midibussen voor het openbaar vervoer met een product dat vele mogelijkheden biedt en voldoet aan de eisen en wensen van Europese personenvervoersbedrijven. De Citea MLE is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband met Wrightbus Limited die de integrale midibus in haar fabriek in Noord-Ierland zal bouwen. Een logische vervolgstap in een samenwerking die al meer dan 10 jaar duurt. In deze periode hebben VDL Bus & Coach en Wrightbus diverse projecten succesvol afgerond. Met de Citea MLE wordt deze samenwerking nog verder geïntensiveerd.
De Citea range kenmerkt zich door een laag eigengewicht, minder brandstofverbruik en een lange levensduur wat resulteert in een maximale ‘Profit of Ownership’. De nieuwe Citea MLE sluit hier naadloos op aan.
De Citea MLE zal in 4 lengtevarianten leverbaar zijn. De MLE-88 en de MLE-95 worden als eerste geïntroduceerd. Dit zijn voertuigen met lengtes van respectievelijk 8,8 en 9,5 meter. Deze lengtevarianten worden gevolgd door de MLE-102 met een lengte van 10,2 meter en de MLE-108 met een lengte van 10,8 meter. De efficiënte aandrijflijn is voorzien van de nieuwe generatie Cummins Euro 6 motoren. Door de variëteit aan enkelblads en dubbelblads deuren en de combinatiemogelijkheden hiervan, kan een stuk maatwerk geleverd worden dat voldoet aan de wensen van elke vervoerder. De Citea MLE-88 en MLE-95 zijn leverbaar vanaf het eerste kwartaal in 2014.

Scroll naar boven