Spring naar content

Ford Transit Connect verkozen tot internationale bestelauto 2014, Volvo FH truck internationale vrachtwagen 2014

De Ford Transit Connect bestelauto werd door een internationale jury van 23 vakjournalisten uit evenzoveel verschillende landen, verkozen tot ‘International Van of the Year 2014’ (IVOY). De Nederlandse juryvoorzitter Pieter Wieman, zei bij de awarduitreiking aan de vooravond van de transportvakbeurs Comtrans-Moskou, dat de Transit Connect de jury had geïmponeerd op een aantal punten, maar bovenal met het feit dat Ford er in geslaagd is een lichte bestelauto met een sterk accent op bedrijfseconomische toepassingen te fabriceren. Daardoor is de auto zowel te gebruiken door kleine zelfstandigen als door beheerders van grote vloten. Ford Transit Connect kreeg van de IVOY-juryleden 130 punten, gevolgd door Mercedes-Benz Sprinter Euro 6 met 123 punten en op de derde stek de Renault Kangoo met 25 punten. De onderscheiding ‘International Truck of the Year 2014’ (ITOY), verkozen door één vakjournalisten uit 25 verschillende landen, ging naar de nieuwe Volvo FH vrachtwagenreeks (116 p.). Op de tweede plaats strandde de DAF XF met 105 punten. De Mercedes-Benz Arocs finishte ver achter zijn twee concurrenten.

Scroll naar boven