Spring naar content

MATEXPO : een zeer succesvolle 35e editie!

Peter Van Cauwenberghe, algemeen directeur Matexpo verklapt de eindcijfers: “Het aantal unieke bezoekers steeg van 27.980 in 2011 naar 39.890 in 2013. Het aantal bezoekers stijgt dus met bijna 25 %. Zij legden samen 44.013 bezoeken af tegenover 39.940 in 2011.Dit is een onwaarschijnlijk resultaat dat alle verwachtingen overtreft. Maar nog belangrijker zijn de verkoopresultaten van de exposanten zelf. Zij getuigen 1 voor 1 dat die zeer mooi zijn! Matexpo kan dus mee helpen de verwachtte relance van de sector te ondersteunen.” Het is nu wel zeker dat Matexpo met deze bezoekersaantallen en met zijn 400 exposanten op meer dan 210.000 m2 opklimt naar de 2e belangrijkste vakbeurs voor materieel in Europa.

Ook Edward Vereekcke, Voorzitter van de raad van bestuur kijkt terug op een zeer geslaagde editie: “Uit contacten met de exposanten blijkt een grote tevredenheid. De bezoekers die ik sprak waren enthousiast over wat ze te zien kregen. En bovendien was het nieuwe Matexpo Demo Terrein echt tot het laatste moment een schot in de roos.”

Naast het Matexpo-demo-terrein op het ei in Kortrijk, vielen ook de jobbeurs en de jongerendag duidelijk in de smaak.

In de marge van de laatste dag werd vandaag trouwens ook voor het eerst de Matexpo-Marketing-Award (MMA2013) uitgereikt, in samenwerking met het tijdschrift “Grond/Weg/Waterbouw”. De MMA2013 wordt uitgereikt aan de exposant met de grootste bijdrage tot het genereren van bezoekers. Er is een award voor de standen groter dan 200 m² en een award voor de standen kleiner dan 200 m². Voor de grote standen gaat de award naar de firma MAN Trucks Benelux en voor de kleinere standen gaat de award naar de firma Delrue.

Nu rest enkel nog de afbouw en dan is het op naar de 36e editie. Deze zal plaatsvinden van 2 tot 6 september 2015.

Scroll naar boven