Spring naar content

Volvo FH wint International Truck of the Year 2014

Bijna een jaar na zijn spectaculaire lancering is de nieuwe Volvo FH verkozen tot ‘International Truck of the Year 2014’ door vooraanstaande bedrijfsvoertuig journalisten, die 25 magazines in heel Europa vertegenwoordigen.
De ‘Truck of the Year’ trofee werd gisteravond in ontvangst genomen door Volvo Trucks’ President Claes Nilsson tijdens een ceremonie op de Comtrans bedrijfsautoshow in Moskou.

International Truck of the Year voorzitter Gianenrico Griffini commentarieerde het oordeel van de vakjury: “Volvo Trucks heeft een volledig nieuwe langeafstand truck geleverd, die met zijn innovatieve cabine, hightech aandrijflijn componenten en geavanceerde onderhoudsoplossingen een nieuwe maatstaf zet in het segment van de zware vrachtwagens.”

Geavanceerde premium truck

Dit is de 3de keer dat de Volvo FH wordt verkozen tot International Truck of the Year. Hij won de trofee ook in 1994 en 2000.
“We zijn vereerd en blij. Toen we de nieuwe Volvo FH in september 2012 hebben geïntroduceerd, beweerden we dat we de standaard verhoogden van wat een premium truck kan aanbieden. De ‘International Truck of the Year award’ bevestigt dat de Volvo FH zijn beloftes waar maakt,” zegt Claes Nilsson, President van Volvo Trucks.
De geheel nieuwe Volvo FH is een truck die gebouwd is met de chauffeur in gedachten en met de focus op het verbeteren van de rentabiliteit van de transportondernemingen. Hij beschikt over belangrijke innovaties op alle cruciale gebieden: brandstofverbruik, ergonomie, rijvaardigheid, actieve en passieve veiligheid en tijdbesparende functies.

 

Scroll naar boven