Spring naar content

Keolis Sadar neemt nieuwe Citelis Hybride van Iveco Bus in gebruik.

Via twee zusterholdings, Keolis Vlaanderen in het Nederlandstalige landsgedeelte en Eurobus Holding in Brussel en Wallonië, heeft Keolis een sleutelpositie ingenomen in de sector van het bezoldigd vervoer van personen in België. De groep ontwikkelt zijn activiteiten vanuit een veertigtal filialen verspreid over het hele grondgebied. Deze activiteiten omvatten geregelde lijndiensten, schoolvervoer, toerisme, reizen en occasioneel vervoer.
Keolis Sadar uit La Calamine nam onlangs de Citelis Hybride 2-deurs TEC- uitvoering van Iveco Bus in dienst.
Dit hybride voertuig heeft een lengte van 12 m en een hoogte van 2,5m en is uitgerust met een Tector 6 EEV motor met een continu vermogen van 140 kW.
De Citelis Hybride is voorzien met een STOP START-functie aan elke halte. Het Citelis Hybride gamma is beschikbaar in 12m met een elektrische aandrijfmotor van 120kW/175kW en een 18m uitvoering met een elektrische aandrijfmotor van 160 kW/200kW. De Lithium-ion Nano-fosfaat tractiebatterijen van 11 kWh 635 V, 200 kW werden op het dak geplaatst. De Citelis Hybride vermindert het brandstofverbruik en de Co2 uitstoot tussen de 20 tot 30 procent, vermindert het geluidsniveau als ook de NOx uitstoot.
De opties die beschikbaar zijn op het gehele assortiment werden gestandaardiseerd voor zowel de toegang, interieur en exterieur. De voertuigen van dit type hebben een kataforese anti-corrosie behandeling ondergaan. Verder is er de mogelijkheid om het voertuig uit te rusten met airco, schuifdeuren… Ook aan het comfort voor de passagiers werd gedacht door een geoptimaliseerde toegang tot de bus als een gemakkelijke circulatie in de bus. Iveco Bus en Heuliez zijn toonaangevende op hybride technologie met al meer dan 170 voertuigen in circulatie waarbij de Stad Dijon in Frankrijk met een 100-tal voertuigen de referentie stad is. De firma BAE die voor de levering van de “hybride” componenten instaat, is een absolute wereldleider in dit domein. Meer dan 5000 voertuigen – vooral op het Amerikaanse continent – werden al met hun “hybride” technologie uitgerust.

Scroll naar boven