Spring naar content

Sparrendal & GOBO slaan de handen in mekaar

Het technisch Instituut Sparrendal te Lanaken start vanaf dit schooljaar met de opleiding Logistiek. Het is een nieuwe specialisatierichting aan het bijzonder secundair onderwijs. Het inrichten van deze richting zou niet mogelijk zijn zonder de steun en medewerking van de logistieke sector. “De grote troef van dit 7de specialisatiejaar is de sterke praktijk- en teamgerichtheid van de opleiding”, aldus Ann Dedroog, stagebegeleiding TI Sparrendal.

Senne Wampers vult aan: “Aankoop, opslag, transport, conditionering, verpakking, afwerking: stuk voor stuk logistieke processen, gestuurd door de juiste mensen. Mensen die van aanpakken weten, vernieuwend denken en de logistieke molen feilloos laten draaien”.

Belangrijke onderdelen van de opleiding Logistiek zijn :
– een praktijkgerichte vorming rond de verwerking van de in- en uitgaande
goederenstroom op de werkvloer,
– bedrijfsbezoeken aan magazijnen in werking,
– een opleiding tot heftruckchauffeur in een gespecialiseerd opleidingscentrum,
– workshops rond veiligheid, ergonomie, ecologie, verpakking,…
Doorheen de opleiding is er permanent aandacht voor attitudes zoals resultaatgericht werken, stiptheid, accuraatheid en stressbestendigheid.

Gobo Transport & Logistics is één van die peterschapsbedrijven. “1,5 jaar geleden werd ik door TI Sparrendal gecontacteerd en bracht men mij van de mogelijke nieuwe afdeling op de hoogte”, aldus zaakvoerder Jurgen Gobyn. “Uiteraard wilde wij onze medewerking verlenen. TI Sparrendal is een zeer gerenommeerde technische school, waar wij al jaren mee samen werken. Dat er nu in onze eigen gemeente ook nog een afdeling logistiek bijkomt, kunnen we dan ook alleen maar toejuichen. Buiten het aanbieden van stageplaatsen heb ik de school proberen te helpen om andere bedrijven aan te sporen om te fungeren als peterschapsbedrijf. En uiteraard blijven we de school op diverse vlakken ondersteunen om zoveel mogelijk praktijk gericht te kunnen onderwijzen.“

Scroll naar boven