Spring naar content

Tanktrailer in 3 minuten gelost dankzij D-TEC-innovatie

Korte laad- en lostijden worden steeds belangrijker in het mesttanktransport. Daarom bedacht D-TEC samen met haar klanten een innovatief tankconcept met laad- en losarmen. ‘Een 30 kuubs tanktrailer kan nu in drie minuten worden gelost! Zeker bij korte transportafstanden levert dit een forse kostenbesparing op, omdat er veel meer vrachten kunnen worden gedaan. Uit onze analyse blijkt dat zo’n laad- en losarm bij afstanden tot 5 kilometer ruim binnen één jaar terug te verdienen is’, licht algemeen directeur Gerrit van Vlastuin toe.

D-TEC produceert sinds 1987 mestopleggers voor de Nederlandse markt. Vanwege de beperkte ruimte op de Nederlandse boerenerven is daar vanaf het begin ingezet op gestuurde voertuigen. De focus lag vanaf de eerste levering op een laag eigen gewicht, lage onderhoudskosten, een hoge inruilwaarde en een hoge mate van continuïteit in de technische uitvoering. Van Vlastuin: ‘Dankzij de voortdurende stapsgewijze optimalisatie kunnen we vandaag zeggen dat we écht de top hebben bereikt in productkwaliteit en klantenservice.’

Presentatie op Agritechnica
Van 12 tot en met 16 november presenteert D-TEC de nieuwe modulaire lijn van laad- en lossystemen op de Agritechnica in Hannover (hal 16, stand C18).

Scroll naar boven