Spring naar content

Verbrugge kiest voor MAN

Verbrugge Internationale Wegtransporten heeft op 1 oktober een order geplaatst voor de levering van dertig MAN trucks. Het gaat om voertuigen van het type TGX 18.400 4×2 BLS EfficientLine met XLX-cabine en EURO 6-motor.
De keuze voor MAN was eigenlijk niet zo moeilijk, zo blijkt uit de woorden van de heer Adri Meertens, Managing Director van Verbrugge Internationale Wegtransporten. Hij legt uit: ‘Ongeveer een jaar geleden hebben we tien MAN voertuigen in onze vloot opgenomen. Met een wagenpark van circa 250 voertuigen hebben we ruim voldoende vergelijkingsmateriaal om de prestaties te beoordelen. Terugkijkend op onze ervaringen met MAN kunnen we wel zeggen dat deze voertuigen uitstekend presteren.’

Verbrugge is met ca. 1.100 medewerkers één van de grootste werkgevers in Zeeland en exploiteert onder andere een aantal grote Op- en Overslagterminals in Vlissingen en Terneuzen. Volgend jaar wordt in Zeebrugge eveneens een grote terminal geopend. Het wagenpark van Verbrugge Internationale Wegtransporten bestaat inclusief getrokken materieel uit ca. 800 eenheden. Daarnaast maakt men veelvuldig gebruik van een groot aantal vaste charters. Behalve in Nederland beschikt Verbrugge ook in andere Europese landen over vestigingen.
De eerste serie MAN voertuigen is eveneens uitgerust met het EfficientLine-pakket van MAN. Dit zorgt voor aanzienlijk lagere brandstofkosten door optimalisatie van de techniek en vermindering van luchtweerstand en wrijving. Ook krijgen de chauffeurs extra training en informatie om de voertuigen efficiënter te gebruiken.

Scroll naar boven