Spring naar content

Nieuwste Nooteboom Super Wing Carriers voor A.M. Kran Wind

Een van de jongste spelers op het gebied van windturbine vervoer is het Duitse bedrijf A.M. Kran Wind uit Schwedt ot Heinersdorf. A.M. Kran Wind is ruim 2 jaar actief in Duitsland(in Polen sinds 1997) en is eigendom van Maciej Gozdzik, die ook eigenaar is van het Poolse EUOKRAN-2 Sp. Z.o.o.. Om de activiteiten in de windenergie industrie uit te breiden, investeert A.M. Kran Wind momenteel fors in de meest innovatieve transportoplossingen voor het windmolen vervoer. Zo heeft A.M. Kran Wind onlangs 3 stuks 3-assige Nooteboom Super Wing Carriers van de nieuwste generatie in gebruik genomen. Met deze 4-voudige uitschuifbare wing carriers kan A.M. Kran Wind rotorbladen tot 70 meter probleemloos binnen Europa vervoeren.

Totale logistieke service
A.M. Kran Wind streeft ernaar om een totale logistieke service te kunnen bieden voor de windturbine industrie. Zo wordt eind van dit jaar ook nog een Nooteboom Mega Windmill Transporter aan A.M. Kran Wind uitgeleverd voor het vervoer van torendelen en turbines. In aanvulling op haar bestaande Terex CC2800, heeft zij daarnaast recentelijk een Terex SL3800 rupskraan aangeschaft voor de installatie van windmolens.

Ruim 50 Super Wing Carriers
Sinds de ontwikkeling en introductie van de Nooteboom Super Wing Carrier, rijden er nu al meer dan 50 van deze revolutionaire transportoplossingen bij de belangrijkste Europese windmolenvervoerders. Een aantal dat de komende maanden verder zal uitgroeien. Nooteboom biedt verschillende uitvoeringen van de Super Wing Carriers, zoals de 3-assige Triple Tele-PX met verschuifbaar assenstel en de nieuwste 3-assige Quatro Tele-PX. Deze nieuwste uitvoering is gebaseerd op de bewezen technieken van de succesvolle MCO-PX semi-dieplader en heeft een aanmerkelijk lagere – 4 keer uitschuifbare – laadvloer waardoor transportbedrijven niet belemmerd worden door hoogteproblemen bij het passeren van viaducten. Nooteboom is zowel de uitvinder van de originele Super Wing Carrier alsmede van een 4-voudig uitschuifbare Teletrailer. Door jarenlange intensieve samenwerking met windturbine producenten en gespecialiseerde transporteurs en de daarbij opgedane praktijkervaring zijn alle belangrijke eisen en wensen in deze vleugeltransporter toegepast. De Nooteboom Super Wing Carrier is daarmee de meest betrouwbare en veilige voor de extreme lange rotorbladen tot ruim 70 meter.

Scroll naar boven