Spring naar content

Corneel Geerts Transportgroup verhuist West-Vlaamse hub van Jabbeke naar Harelbeke

Drie jaar nadat de Antwerpse Corneel Geerts Transportgroup voet aan de grond zette in Jabbeke, verhuisde het familiebedrijf zijn westelijke hub naar Harelbeke. “De activiteiten waren er uit hun voegen gegroeid en hier zitten we middenin het industriële hart van West-Vlaanderen. Op groepsniveau versterken we de decentralisering om het filegevoelige centrum van het land te vermijden”, vertelt vestigingsleider Bart Van Den Eynde. Onder impuls van Marc Geerts, zoon van stichter Corneel, bloeit familiaal transportbedrijf Corneel Geerts uit Wijnegem (Antwerpen). Vorige maand won het een Shortsea Award voor een Europees pilootproject in samenwerking met de haven van Zeebrugge, Transfennica en Tri-Vizor.

Biedt West-Vlaanderen een uitweg voor het stilgevallen binnenlandse verkeer?
“De congestie rond Antwerpen is een zodanig groot probleem dat Marc Geerts besliste om er niet meer te investeren. Op 1 november openden we de westelijke hub in Harelbeke en nog diezelfde week werd in Genk transporteur Chatruco overgenomen om er onze oostelijke hub van te maken. Als binnenkort ook het rekeningrijden erdoor zou komen, dan liggen wij een alvast een stuk dichter bij de grenzen. We hoeven dan niet overdag het hele land te doorkruisen maar kunnen we aan de grenzen de goederen ontvangen: in Wijnegem uit Nederland, in Genk uit Duitsland en in Harelbeke uit Frankrijk  &UK. De uitwisseling tussen de hubs kan dan ’s nachts met één gegroepeerde trailer gebeuren.”

“Dankzij de juiste strategische keuzes, investeringen en innovatie, blijven we groeien in deze nochtans economisch moeilijke tijden. We bereiken dit door de service te handhaven, te focussen op kwaliteit en mee te denken met onze klanten”, vertelt Marc Geerts. Wekelijks vertrekken 115 groepagetransporten bestemd voor heel Europa, aangevuld met een expressdienst en het Benelux distributienetwerk Distri24. De groep telt 200 voertuigen en blijft investeren in mensen, rollend materieel, depots en doorgedreven informatisering.
Een van de afdelingen bevond zich sinds 2010 in Jabbeke, waar Geerts nieuw leven blies in de stilgevallen site van Transport Jonckheere. Sindsdien kende de westelijke hub een gestage groei met onder meer groepageverkeer op Frankrijk en invoer van wijn uit Frankrijk en Zuid-Europa met de daarbij horende fijnmazige distributie. Het nieuwe kantoor met magazijnen, afgesloten parking en faciliteiten voor de chauffeurs bevindt zich op de industriezone Vaarnewijk. Het wordt geleid door Bruggeling Bart Van Den Eynde (43). Hij kan terugvallen op ruim 20 jaar ervaring bij Ziegler, Systematic Logistics en Transport Maenhout, later Wim Bosman.

Scroll naar boven