Spring naar content

Van Moer Group: uitzonderlijk transport met Antonov vrachtvliegtuig

Dinsdag 19 november wordt een memorabele dag voor drie bedrijven uit de Antwerpse Haven. Maintenance Partners, Van Moer Group en Silvertrans hebben de handen in elkaar geslagen om een turbogenerator rotor ter waarde van 10 miljoen euro over te vliegen van India naar België.

Met een lengte van 11m, breedte- en hoogte van 3m is het een Turbine die kan tellen.  De rotor is onderdeel van een generator die gebruikt wordt voor energieopwekking in het Midden Oosten.

Het Oekraïense vrachtvliegtuig Antonov An-124 zal de vracht van maar liefst 47.300 kg overvliegen van India naar België. De reden van dit transport is schade aan de generator rotor en in de vestiging van Maintenance Partners in Zwijndrecht is de specifieke competentie aanwezig om dergelijke complexe elektrotechnische opdrachten uit te voeren.

Nadat de turbogenerator rotor is afgeleverd in Zwijndrecht wordt er door een team van specialisten en engineers 75 dagen lang 24/7 gewerkt aan de reparatie van de rotor. Tijdens de reparatie wordt het isolatie systeem van de rotor op punt gezet.

Eddy Buysse (Maintenance Partners): “ Dit is een uniek project waarbij we onze expertise op het gebied van elektrische herstellingen kunnen tonen . Niet alleen voor ons bedrijf, maar ook voor onze partners Van Moer Group, Silvertrans en de luchthaven. We zijn project aangegaan met partners uit een transportfirma dichtbij. Van Moer Group en Silvertrans zijn gevestigd in onze straat, wat voor een enorm vlotte en snelle samenwerking zorgt.”

Op dinsdag 19 november om 10u30 mag Brussels Airport dit vrachtvliegtuig ontvangen. De generator  rotor wordt meteen op een truck geladen en vervoerd naar de Antwerpse Haven voor herstelling.

Scroll naar boven