Spring naar content

Stralis Hi-Way en HI-eSCR: TÜV bevestigt een daling van het brandstofverbruik van 2,33 %

ÜV, een van de toonaangevende Europese technische certificeringscentra, heeft een certificaat toegekend aan de Iveco Stralis Hi-Way Euro VI, dankzij het innovatieve katalysatorsysteem HI-eSCR, gepatenteerd door FPT.
De industriële en aerodynamische optimalisaties die met de nieuwe cabine werden geïntroduceerd, garanderen een daling van het brandstofverbruik met 2,33 % in vergelijking met de vorige Euro V-versie.

Dit is een bijzonder belangrijk resultaat, dat zich vertaalt in echte besparingen voor de klant en bevestigt dat de Iveco Stralis een product is met een hoge toegevoegde waarde, uitgerust met de meest geavanceerde technologieën: een geweldige oplossing voor de transportsector.
Dankzij de buitengewone efficiëntie van beide motoren en het HI-eSCR-katalysatorsysteem, ontwikkeld, gepatenteerd en geproduceerd door FPT Industrial, voldoet het nieuwe Stralis-gamma aan de beperkingen die worden opgelegd door de Euro VI-standaarden zonder het gebruik van EGR. De voordelen voor de Iveco-klant zijn talrijk: een lager gewicht, minder brandstofverbruik en een langere levensduur.

De uitgevoerde testen vergeleken de nieuwe Stralis Hi-Way-trekker, uitgerust met een Euro VI Cursor 11-motor van 460 pk met een gelijksoortig voertuig van de vorige generatie, uitgerust met een Euro V-motor van 460 pk, allebei in de EcoStralis-versie.
“De verwezenlijking van vandaag- aldus Lorenzo Sistino, Iveco Brand President – is nog maar eens een belangrijk resultaat van het constante werk dat wordt geleverd door Iveco om het brandstofverbruik te verminderen. Dit engagement had er al voor gezorgd dat het EcoStralis Euro V- model het TÜV-certificaat had behaald met een daling van het verbruik

van 7,32 % in vergelijking met een standaardmodel”.

Scroll naar boven