Spring naar content

104 VDL Citea’s LLE voor Syntus

Onlangs heeft VDL Bus & Coach 104 Citea’s LLE aan Syntus geleverd. Deze Light Low Entry Citea’s met een lengte van 12 meter zijn allemaal bestemd voor de concessie Twente, een streek in het oosten van Nederland.
VDL Bus & Coach leverde eerder al 156 Ambassadors, de voorloper van de Citea LLE. “We zijn bijzonder trots op het feit dat Syntus wederom gekozen heeft voor onze lichtgewicht Citea die met zijn lange levensduur en een laag brandstofverbruik een maximale Profit of Ownership oplevert”, aldus Jan van Meijl, Sales Manager Openbaar Vervoer VDL Bus & Coach Nederland.

Naast de levering van de 104 Citea’s LLE, heeft VDL ook diverse aanpassingen aan 11 buurtbussen uitgevoerd.

De Citea LLE is een innovatief lichtgewicht concept van een lage instapbus, speciaal bestemd voor de zware condities van het stads- en streekvervoer. Een goed doordachte bouwwijze die resulteert in een zeer laag ledig gewicht met als belangrijkste voordelen een significant lager brandstofverbruik vergeleken met conventionele bussen, een reductie van de CO2 uitstoot en minder onderhoudskosten. De lagevloerconstructie bij de in- en uitstapdeuren zorgt voor een optimale toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en passagiers met kinderwagens. Deze toegankelijkheid wordt nog vergroot doordat er geen podesten zijn tussen de in- en de uitstap.

Alle Citea’s voor Syntus zijn geleverd in de nieuwe huisstijl van regio Twente en uitgevoerd in een 2+2 meubelopstelling. De meubels zijn luxe en voorzien van een speciale stof passend bij de nieuwe huisstijl. Bij 4 zitplaatsen zijn 230 Volt stopcontacten aangebracht. 8 stoelen hebben klaptafeltjes. Alle bussen zijn voorzien van een elektrische rolstoeloprijplank. Bijzonder is het feit dat er niet 1 maar 2 stabalkons zijn, voor het plaatsen van zowel een rolstoel als een kinderwagen. De ruimte voor de kinderwagen is uitgevoerd met 4 luxe klapstoelen.

Syntus B.V. verzorgt het openbaar vervoer in Gelderland op de Veluwe, in Midden Overijssel en in Twente. Dit betreft zowel openbaar vervoer per bus als per trein. Syntus is een 100% dochteronderneming van Keolis, een internationaal opererend personenvervoerbedrijf uit Frankrijk. Syntus heeft 14 vestigingen. Er werken zo’n 1.300 personen. Het voertuigpark bestaat uit 371 bussen en 9 treinen. Per jaar worden 97 miljoen reizigerskilometers gemaakt.

Scroll naar boven