Spring naar content

MAN grootste stijger in Nederlandse truckmarkt van 2013

MAN Truck & Bus blikt terug op een bijzonder succesvol 2013. Mede dankzij de introductie van schone Euro 6-techniek en de bewezen betrouwbaarheid van zijn trucks en bussen, eindigde MAN het afgelopen jaar als de grootste stijger op de Nederlandse markt van trucks in het segment boven de zes ton, met een marktaandeel van 14,8 procent.
Diverse factoren spelen een belangrijke rol bij het verkoopsucces van MAN in Nederland. MAN was het eerste merk dat een volledig gamma Euro 6-trucks aanbood. Alle modellen MAN – van de TGL via de TGM en de TGS tot de TGX – waren vanaf begin 2013 leverbaar in Euro 6-uitvoering. Voor veel ondernemers is het van groot belang om over te stappen naar Euro 6-voertuigen. Hun eigen ‘carbon footprint’ speelt immers een steeds grotere rol, ook bij het verwerven van opdrachten. De schone techniek, het lage gewicht van MAN-trekkers en de aantoonbaar gunstige gebruikskosten zijn voor veel ondernemers overtuigend genoeg om tot aanschaf van een MAN-truck over te gaan.

Het verkoopaantal van MAN Truck & Bus steeg in 2013 met 480 registraties tot een totaal van 1.899. Dat is een toename van maar liefst 33,8 procent ten opzichte van 2012. Daarmee laat MAN Truck & Bus de concurrentie ver achter zich. Het marktaandeel in Nederland steeg daarmee van 12,1 procent in 2012 tot 14,8 procent eind 2013.

Behalve het volledige gamma Euro 6-trucks zijn er nog twee zaken waarmee MAN zich in 2013 positief heeft onderscheiden. MAN werd door de Duitse keuringsinstantie TÜV voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot het betrouwbaarste truckmerk in Europa. In het TÜV-rapport kwam MAN met het kleinste aantal storingen naar voren. In de categorie tot en met vijf jaar oud vertoonden MAN trucks zelfs 3,5 procent minder storingen dan de beste concurrent.

Scroll naar boven