Spring naar content

65 nieuwe IVECO Stralis Hi-Ways voor PostNL Transport

PostNL Transport BV heeft deze week de laatste van in totaal 65 nieuwe IVECO Stralis Hi-Way 420pk geleverd gekregen door IVECO Schouten. Met deze vervanging heeft PostNL een verdere stap gezet naar een moderne vloot met de laatste technieken en voldoet de helft van de trekkers in het  wagenpark aan de EURO VI normen. Deze stap draagt bij aan het verder neerzetten van het duurzaam ondernemen en kan de continuïteit, die de organisatie hoog in het vaandel heeft staan, worden gewaarborgd.

Europese wetgeving vereist per 1 januari 2014 dat nieuwe registraties van vrachtauto’s dienen te voldoen aan de strengere EURO VI normering. Uit onderzoek van TNO in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Milieu zijn de nieuwste Euro 6 vrachtwagens tot negentig procent schoner dan Euro 5 vrachtwagens.

De voertuigen zijn voorzien van de nieuwe Hi-Way cabine waarin de leefruimte van de chauffeur centraal staat. IVECO is naar de enige die de Euro-6 emissienorm weet te halen met enkel Hi-SCR techniek, dus met Ad Blue. Er wordt geen gebruik gemaakt van uitlaatgasrecirculatie of EGR. Dat is een opmerkelijke prestatie (www.truckenmilieu.nl). Dit zorgt voor een lager brandstofverbruik en een groter onderhoudsinterval. Daarnaast zijn de nieuwe IVECO’s voorzien van een “Holset” variabele turbocompressor (VGT). Deze variabele turbocompressor zorgt ervoor dat de motor bij een zeer laag toerental al het maximale koppel bereikt en dat dit koppel over een zeer breed toerengebied gelijk blijft. Hierdoor ontstaat een grote rijsouplesse waardoor er minder geschakeld hoeft te worden, dat vervolgens weer een brandstofbesparing oplevert.

In de ECO modus zal afhankelijk van de belading van het voertuig het motorkoppel met 10-15% gereduceerd worden. De geautomatiseerde transmissie is daarnaast uitgevoerd met ECO Fleet, welke onafhankelijk werkt van voorgenoemde ECO Switch functie. Bij ECO Fleet staat de geautomatiseerde versnellingsbak altijd in automatische stand en wordt de kick down geblokkeerd. Alle voertuigen zijn standaard voorzien van cruise control welk aan het stuur te bedienen is, schijfremmen rondom, ABS, ESP, ASR en SEB (motorrem).

Scroll naar boven