Spring naar content

Shell opent een nieuw tankstation voor truckers in de Haven van Antwerpen

Shell kondige vandaag aan dat een nieuw Belgisch tankstation voor truckers volledig operationeel is. Shell Truck Diesel Antwerpen is gevestigd in de Haven van Antwerpen en is nu beschikbaar voor zware goederen transportvoertuigen, trucks en voertuigen met temperatuurcontrole. Dit onbemande tankstation is exclusief bestemd voor CRT-verkeer. Het biedt 4 vulpoorten die elk zijn uitgerust met “master-slave”-automaten en AdBlue-pompen[1]. Het tankstation biedt de afnemers ook 2 IGO-pompen[2] voor de aanhangwagens met koeling. Truckchauffeurs profiteren van de uitstekende ligging in de tweede haven van Europa – Romeynsweel 1, 2030 Antwerpen – vlakbij de snelwegen en met een snelle verbinding naar andere grote Europese steden. Dit tankstation is het 26ste van dit type in België (niet gelegen langs een autosnelweg).

Het nieuwe Shell tankstation werd gebouwd met het oog op de bevoorrading van de aanzienlijke aantallen trucks die de Haven van Antwerpen aandoen: bij de recentste telling waren er dat meer dan 10.000 per dag. Het tankstation heeft de capaciteit om dagelijks tot 300 voertuigen te bedienen. De tanks ter plaatse hebben een capaciteit van 180.000 liter diesel. Het betaalsysteem met de euroShell kaart is er beschikbaar.
Valérie Matias, Commercial Fleet Marketing Manager bij Belgian Shell, legt uit: “Wij zijn echt in de wolken met de opening van dit Shell Truck Diesel tankstation in de Haven van Antwerpen. Shell Truck Diesel Antwerpen maakt deel uit van ons engagement tegenover truckers om ons Truck Diesel netwerk uit te breiden en zo de dagelijkse ‘onderwegbeleving’ voor de transportsector te verbeteren.”

Scroll naar boven