Spring naar content

WABCO neemt Transics International over

WABCO Holdings heeft vandaag de overname, via zijn Belgische dochteronderneming WABCO Europe BVBA, bekendgemaakt van 100 procent van de aandelen van Tavares NV, zelf houder van 96,84 procent van de aandelen van Transics International NV (NYSE Euronext Brussels: TRAN), een marktleider in Europa op het gebied van Fleet Management Solutions (FMS), dat zijn hoofdkantoor heeft in Ieper, België, van de vorige aandeelhouders Creafund Transics Shares Stille Maatschap, Dhr. Ludwig Lemenu, Dhr. Walter Mastelinck, Cassel BVBA en Uniholding SA. De aankoopprijs betaald door WABCO, voor 100 procent van de door Tavares uitgegeven aandelen, is EUR 111,1M, waarbij inbegrepen de overname van EUR 15,3M aan netto cash van Transics International, wat resulteert in een netto transactiebedrag van EUR 95,8M. De aankoopprijs is gebaseerd op een impliciete aankoopprijs van EUR 14,14 per aandeel door Transics International uitgegeven.

Na het verwerven van 100 procent van de door Tavares uitgegeven aandelen, zal WABCO Europe BVBA een verplicht overnamebod en uitkoopbod uitbrengen op de resterende aandelen en warranten die zijn uitgegeven door Transics International. Dit bod zal worden uitgebracht tegen EUR 14,14 per Transics International aandeel. Op deze prijs zal de geboden prijs per warrant worden gebaseerd. In overeenstemming met de toepasselijke overnameregels zal een dergelijk bod onvoorwaardelijk zijn. WABCO Europe BVBA heeft de FSMA geïnformeerd over zijn intentie om een dergelijk bod uit te brengen en zal binnenkort alle vereiste stappen nemen.

Wij zijn verheugd om opgenomen te worden in WABCO, een wereldleider in de markt van commerciële voertuigen,” aldus Walter Mastelinck, CEO en oprichter van Transics International NV. “Zowel WABCO als Transics International hebben beiden een uitstekende reputatie als pioniers op het gebied van toonaangevende technologieën die commerciële voertuigen veiliger en efficiënter maken. Met deze stap vooruit combineren wij onze uitstekende Fleet Management Solutions (FMS) met WABCO’s geavanceerde ontwikkelingsmogelijkheden, wereldwijde aanwezigheid en kennis op gebied van systeemintegratie om nog beter tegemoet te kunnen komen aan de verwachtingen van onze klanten over de hele wereld.”

WABCO gaat de activiteiten van Transics International integreren in zijn bestaande Business Unit Trailer Systems, Aftermarket en Off-Highway. Transics International blijft werkzaam onder zijn eigen merknaam en zal, als onderdeel van WABCO, zijn compleet pakket van leidinggevende producten en diensten aanbieden in de belangrijkste landen wereldwijd, inclusief het TX-CONNECT platform en het pakket van aanverwante systemen.

“Wij hechten grote waarde aan de uitzonderlijke mogelijkheden, technologische knowhow en reputatie van het team van Transics International als marktleiders,” aldus Nick Rens, WABCO Executive Officer and Vice President, Trailer Systems, Aftermarket en Off-Highway. “WABCO levert al een breed gamma van service-oplossingen voor truck- en trailerfabrikanten, verdelers, werkplaatsen en transportbedrijven. Met de overname van Transics International, breiden wij onze innovatieve portfolio van producten, diensten en oplossingen die aansluiten bij de specifieke behoeften van ons wereldwijde klantenbestand, aanzienlijk uit.”

Scroll naar boven