Spring naar content

Iveco Daily : 25 maal rond de wereld

Iveco Daily’s ronden de kaap van één miljoen kilometer. Ze worden dag in dag uit ingezet op grillige Afrikaanse wegen, het beste bewijs voor hun uitstekende prestaties en betrouwbaarheid. De voorbije drie jaar pendelde een Iveco Daily onafgebroken tussen Zuid-Afrika en Namibië, een reis van duizend kilometer, en dat 365 dagen per jaar. Intussen staan er dus een indrukwekkende één miljoen kilometer op de teller van dit voertuig, een getal dat de betrouwbaarheid en robuustheid van Iveco’s lichte bedrijfswagens nog maar eens onderstreept. Sterker nog: 13 Zuid-Afrikaanse klanten met in totaal 30 voertuigen lieten Iveco weten dat ook zij de magische grens van één miljoen kilometer hadden bereikt. Dat is meer dan twee maal de afstand van de aarde tot de maan (bijna 400.000 kilometer) en stemt overeen met 25 rondjes rond onze planeet (40.000 kilometer). De Iveco Daily in minibusuitvoering trotseert dagelijks enorme afstanden op wegen die lang niet overal verhard zijn en dus heel wat omzichtigheid vergen. De Daily werpt zich dan ook op als een sterk, veilig en betrouwbaar voertuig dat zo duurzaam is dat hij zelfs met een zeven cijfer getal op kilometerteller kan tonen. Het voertuigonderstel is gemaakt uit metalen balken die niet alleen de nodige structurele stijfheid bieden, maar ook slijtvastheid en duurzaamheid garanderen, een onmiskenbare troef op de uitdagende Afrikaanse wegen. De onafhankelijke voorwielophanging en de starre achteras staan garant voor een uitstekend schokabsorptievermogen, een progressieve en nauwkeurige stuurrespons, en een prima wegligging en manoeuvreerstabiliteit. Het succesverhaal van de Daily begon in 1978. Iveco’s lichte bedrijfsvoertuig gold meteen als referentie in Europa en de rest van de wereld. Al van bij de allereerste generatie vestigde de Daily nieuwe records en gaf hij zijn concurrenten het nakijken. Hij groeide uit tot een toonbeeld van innovatie in het lichte bedrijfswagens segment.

Scroll naar boven