Spring naar content

Nieuwe Opel Vivaro

“De tweede generatie van de Opel Vivaro wordt gekenmerkt door zijn uitstekende functionaliteit en kwaliteit. Na 13 succesvolle jaren op de markt, wilden we de buitenkant van de gloednieuwe Vivaro nog aantrekkelijker maken en tegelijkertijd het niveau van zijn kerncompetenties verhogen.” Zo beschrijft Mark Adams, Design Vice President bij Opel, de opdracht waar het designteam voor stond. “De nieuwe Vivaro combineert sculpturale elegantie en Duitse precisie met opvallende designaccenten, krachtige verhoudingen en premium accenten. Dat geeft hem een sterkere en meer geraffineerde persoonlijkheid wat de wagen tot het ideale mobiele visitekaartje maakt.”De koplampen zitten gevat in hoogglans zwarte profielen met ingewerkte chroomaccenten, wat het effect van een juweel geeft. De dagrijlichten hebben het typische, vleugelvormige grafische design van Opel en zijn verkrijgbaar met moderne, strakke ledtechnologie, waarmee de Vivaro een unieke look krijgt. Al die elegantie verhindert niet dat de Vivaro met zijn brede voorkant en sobere, praktische achterkant toch duidelijk de stevigheid uitstraalt die klanten bij het dagelijkse gebruik verwachten van een bestelwagen. De flanken introduceren sculpturale elegantie in het bestelwagensegment, met de kenmerkende Opel-sikkel die van onder de zijspiegels naar de achterste wielkasten vloeit, net als in het Insignia-gamma en bij de Astra GTC-modellen.De nieuwe Vivaro is een allround, krachtig werkpaard, onder andere dankzij zijn moderne motortechnologie. Hij is uitgerust met gloednieuwe turbodieselmotoren: een 1.6 CDTI en een geavanceerde 1.6 CDTI BiTurbo met sequentiële turbolader en dubbel koelersysteem. Deze motor met twee gecoördineerde turboladers combineert uitstekende prestaties met hoge brandstofefficiëntie. Met de nieuwe turbodieselmotoren bedraagt het gemiddelde verbruik ruim een liter minder en met de BiTurbo verbruikt het voertuig zelfs minder dan 6,0 liter per 100 km (voorlopige gegevens). De nieuwe versie van Opels succesvolle allrounder levert dan ook topwaarden binnen zijn segment.

Scroll naar boven