Spring naar content

Nieuwe Renault Trafic laat zich zien

Van Renault Trafic, die in 1980 de al even befaamde Estafette opvolgde, werden wereldwijd ondertussen ruim 1,6 miljoen exemplaren verkocht. In 2014 wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan het Trafic-verhaal. Het model wordt volledig vernieuwd en in een vijftigtal landen op de markt gebracht.

Nieuwe Trafic krijgt een compleet nieuw koetswerkdesign. Vooraan is er het grotere en verticalere logo, een typisch kenmerk van de merkidentiteit van Renault. De voorkant is krachtig en dynamisch met uitgerekte en expressieve lichtblokken. De sterker hellende voorruit vormt een mooie breuklijn met de motorkap. Een brede, prominente luchtinlaat en een strook in koetswerkkleur tussen de twee radiatorroosters geven het geheel lichtheid. In profiel zorgen strakkere lijnen voor extra dynamiek. De door de klanten verwachte robuustheid en handigheid werden gevrijwaard met een omhullende en beschermende voorbumper.Nieuwe Trafic rijdt vlot en springt zuinig om met brandstof dankzij de nieuwe gedownsizede motoren met turbovoeding. Ze werden afgeleid van het door Renault ontwikkelde 1.6 dCi-blok van de nieuwste generatie (R9M) en worden voorzien van het beste dat op het vlak van technologie beschikbaar is om het verbruik te doen dalen met behoud van het rijplezier. Het gamma omvat 2 varianten: een versie met enkele turbo met variabele geometrie, die ruim 1 l/100 km minder verbruikt, en een Twin-Turbo, die onder de drempel van 6 l/100 km* gaat. De motoren bieden pittige hernemingen en meer koppel in de lage toeren om, ook met volle belading, vlot te kunnen wegrijden.

Scroll naar boven