Spring naar content

100 x LAG voor van Bentum

Van Bentum is één van de belangrijkste spelers in de Benelux en Groot-Brittannië op het gebied van bulk- en ferrytransport. Het bedrijf profileert zich sterk in het onbegeleid transport naar het Verenigd Koninkrijk.

De groei van de bulkvervoerder kan men duidelijk weergeven in de aankoopcijfers. Het bedrijf heeft gedurende de laatste jaren over 140 producten (bulkopleggers, containers en kipcontainerchassis) bij LAG aangekocht. De bulkoplegger met het magische nummer BT-800 is daarvan de 100ste LAG bulkoplegger.

De nauwe samenwerking tussen het vervoerspersoneel van Van Bentum en de engineers van LAG trailers bleek telkens van doorslaggevend belang.

Reden genoeg om dit te vieren. Marc Meylaers, CEO van LAG, nodigde het leidinggevende koppel uit voor een feestelijke receptie. Henk en Cindy Van Bentum maakten zo kennis met de verschillende teamleden bij LAG. Als hoofd van een familiebedrijf, apprecieerden zij uiteraard het familiale karakter van de Limburgse producent.

Duurzame ferrytransport oplossingen

Bij het ferrytransport wordt er uiteraard ruw omgesprongen met de voertuigen. LAG voorziet zijn opleggers van de nodige versterkingen hiervoor. Het ervaren engineering team bij LAG analyseerde de kritieke onderdelen van ferry-opleggers. Na onderzoek versterkte LAG deze punten op het aluminium chassis. Extra zware sjorogen verzekeren een veilige rit per ferry. Deze voorziening wordt aangevuld met anti-diefstal maatregelen op alle onderdelen die losgekoppeld kunnen worden.

De oprijplaten van ferry’s vertonen een apart fenomeen: de steile oprijhoek. Dit kan opleggers beschadigen. LAG vermijdt dit probleem door de achterste steunpoten te verhogen.

De bovenvermelde oplossingen verzamelt LAG in één duurzame bulkoplegger met lage life cycle costs. Deze lange termijnvisie kenmerkt ook de sterke relatie tussen beide partners.

Scroll naar boven