Spring naar content

Mercedes-Benz Atego euro 6: zuiniger, stiller, comfortabeler

Met de vernieuwing van de Atego is Mercedes-Benz niet over één nacht ijs gegaan: de nieuwe truck is al sinds jaar en dag marktleider in zijn segment. De sterke punten van het concept moesten dus overeind blijven, ook na de introductie van euro 6 aandrijflijnen. We konden verschillende versies testrijden en kwamen tot de vaststelling dat de Atego, ten opzichte van zijn voorganger tal van troeven weet te bieden. De nieuwe truck is stiller geworden en heeft vooral een veel betere ophanging gekregen. Samen met het uitstekend afgewerkte dashboard en de perfect schakelende PowerShift 3 versnellingsbakken, geeft dat een comfort dat op vrijwel hetzelfde peil staat als van zijn grotere broers Antos en Actros. Mercedes-Benz  heeft het ook klaargespeeld om de nuttige last van deze Atego ten opzichte van het euro 5 model intact te laten. De zware bijkomende installatie voor euro 6, met ondermeer uitgebreide filtersystemen in de knalpot van de wagen, levert dus geen strafpunten op qua laadvermogen. Interessant is bijvoorbeeld het feit dat de nieuwe truck kabels in aluminium kreeg ipv. in koper en een nieuwe, lichtere achterasgeleiding.

Scroll naar boven