Spring naar content

NEW DAILY 2014: derde generatie

De nieuwe generatie van de Iveco Daily, die binnenkort zijn opwachting maakt in diverse markten in heel Europa, wordt in juni voorgesteld aan de internationale pers. Dit volledig nieuwe model belichaamt de perfecte mix van traditie en innovatie en werpt zich dan ook op als de favoriete werkpartner voor professionele vervoerders.

Het voertuig rolt van de band in de Iveco-fabrieken van Suzzara (Italië) en Valladolid (Spanje), twee vestigingen waarin Iveco recent grote sommen investeerde om de productielijnen te vernieuwen.

De New Daily neemt de klassieke chassisstructuur van zijn voorganger ongewijzigd over om de stevigheid, flexibiliteit en duurzaamheid op lange termijn te verzekeren en het configuratiegemak voor de chassis-cabine te verhogen. De Daily 2014 biedt Iveco-klanten echter ook tal van nieuwe voorzieningen.

De ontwikkelingsinspanningen concentreerden zich op beide versies, de chassis-cabine en de bestelwagen. Toch wordt er meer nadruk gelegd op die laatste, die zijn prestaties in elk opzicht ziet verbeteren: de behandelings- en transportcapaciteiten plukken de vruchten van de geoptimaliseerde volumes en het gebruiksgemak neemt toe dankzij de beter toegankelijke laadvloer.

Iveco heeft de inhoud van de bestelwagen vergroot door de verhoudingen tussen de wielbasis, de totale lengte en de lengte van de laadvloer te herzien. Zo zijn nieuwe modellen van 18 en 20 m3 gecreëerd (onovertroffen volume in deze klasse) en een model van 11 m3. Die laatste versie kan schermen met een ongeëvenaarde laadefficiëntie: dat is de index die de verhouding tussen de lengte van het laadcompartiment en de totale lengte van het voertuig meet.

 

Scroll naar boven