Spring naar content

41 VDL MidCity belbussen geleverd aan De Lijn

Van de grote order die het Belgische personenvervoersbedrijf De Lijn in 2013 bij VDL Bus & Coach geplaatst heeft, zijn afgelopen week de laatste voertuigen van de 41 VDL MidCity belbussen geleverd. In de provincie West-Vlaanderen rijden 13 nieuwe bussen, de provincies Antwerpen en Limburg hebben respectievelijk 7 en 21 nieuwe MidCity’s in de dienstregeling opgenomen. De bussen vervangen de oude vloot en dat betekent minder uitstoot van schadelijke stoffen door de nieuwe zuinige Euro 6 motoren. De 27 VDL Citea’s SLF die ook tot deze order behoren, worden van de zomer geleverd.De VDL MidCity is geheel ontwikkeld voor het Openbaar Vervoer en beschikt over een multifunctioneel gedeelte met een lage vloer dat ideaal is voor bijvoorbeeld staanplaatsen of rolstoelen. Deze ombouw tot lagevloerbus is een door VDL Bus & Coach zelf ontwikkelde specialiteit en biedt een enorme flexibiliteit. De MidCity belbussen voor De Lijn zijn op basis van een MB Sprinter gebouwd. Alle 41 MidCity belbussen hebben 13 zitplaatsen (inclusief 2 klapstoelen) en 9 staanplaatsen en zijn rolstoeltoegankelijk. Door zijn compacte afmetingen (totale lengte is 6,944 meter) is de MidCity zeer wendbaar en daardoor ideaal voor vervoer in smalle straatjes en oude stadscentra.

Scroll naar boven