Spring naar content

DAF Vlaanderen produceert 1.000.000-ste cabine

Bij DAF Vlaanderen in het Belgische Westerlo (Oevel) werd vrijdag 4 juli 2014 de 1.000.000-ste cabine geproduceerd. “Een prachtige mijlpaal in de geschiedenis van DAF’s assen- en cabinefabriek”, aldus Harrie Schippers, president-directeur van DAF Trucks N.V. De Space Cab werd symbolisch overgedragen aan Louis De Wael, algemeen directeur van Vervoer Van Dievel uit het Belgische Mechelen, waar de truck met de miljoenste cabine binnenkort in gebruik zal worden genomen.

In 1966 nam DAF de productiefaciliteiten in België in gebruik. Gestart werd met de fabricage van cabines en in 1971 werd daar de productie van assen aan toegevoegd. Op dit moment komen er zo’n 180 cabines per dag van de band voor de populaire DAF CF- en XF-series voor het middelzware en zware transport.

Belangrijke investeringen
In de cabinefabriek zijn de afgelopen jaren belangrijke investeringen gedaan met het oog op de nieuwste generatie DAF Euro 6-voertuigen, die in 2013 in productie zijn genomen. De productie van de carrosserieën van de cabine vindt bijna volledig geautomatiseerd plaats door lasrobots en er kwam een volledig nieuwe afdeling voor de montage van de daken van de meest ruime Super Space Cab-cabines. In totaal investeerde DAF de afgelopen 10 jaar zo’n half miljard euro in haar assen- en cabinefabriek in Westerlo. Productie vindt er sequentieel plaats volgens het ‘just-in-time’-principe, hetgeen betekent dat de cabines in de juiste volgorde en precies op het juiste moment worden aangeleverd in de DAF assemblagefabriek in Eindhoven en bij Leyland Trucks in Groot-Brittannië.

“De mijlpaal van 1.000.000 geproduceerde cabines is een geweldige erkenning van de medewerkers van DAF Vlaanderen”, aldus Harrie Schippers. “Mede dankzij hun inzet en toewijding zijn wij in staat cabines te leveren, die toonaangevend zijn op het gebied van ruimte, comfort en afwerking, essentieel voor het hoge chauffeurscomfort waarom de trucks van DAF bekend staan.”

Dat is precies ook de reden dat Vervoer Van Dievel uit Mechelen, reeds jaren een trouwe klant van DAF concessiehouder Garage Aerts met vestigingen in Bornem, Mechelen en Dendermonde, voor de DAF XF kiest. Met een vloot van meer dan 100 voertuigen is de nu 75-jarige onderneming gespecialiseerd in transport in een straal van 500 kilometer rond hoofdstad Brussel, waarbij de klant desgewenst tal van additionele werkzaamheden uit handen wordt genomen. “Naast bedrijfszekerheid en gunstige operationele kosten is met name ook het hoge chauffeurscomfort een belangrijke reden om voor DAF te kiezen”, aldus algemeen directeur Louis De Wael. “Chauffeurs zijn veelal langer onderweg en het is essentieel dat ze dan een ideale werkomgeving met veel ruimte hebben en een perfect bed om uit te rusten. De XF-cabine biedt bovendien een uitstekend zicht op overige weggebruikers, belangrijk voor de veiligheid. En aangezien duurzaam ondernemen een van onze kernwaarden is, is het logisch dat we nu investeren in de nieuwste Euro 6-technologie voor de laagst mogelijke emissies.”

Scroll naar boven