Spring naar content

Goud voor de Belgium Truckers Club op het WK “Safety Driving” 2014 in Polen

tweejaarlijks het wereldkampioenschap “Safety Driving” voor trucks en bussen, een initiatief ter bevordering van de veiligheid op de weg. Om zichzelf een wereldkampioen te mogen noemen, moeten tal van theoretische en praktische proeven worden afgelegd met een zo miniem mogelijke foutenmarge. De 29ste editie vond vorige week plaats in het Poolse Krakau.
De Belgische driekleur werd, onder leiding van Frans Aerts en Joseph De Beer, vertegenwoordigd door het voltallige team van de Belgium Truckers Club (BTC), vereniging voor beroepschauffeurs truck & bus. Sedert meerdere jaren steunt MAN Truck & Bus dit initiatief door het ter beschikking stellen van voertuigen voor de nationale kampioenschappen. In functie van het WK zorgde MAN eveneens voor de passende teamoutfit zodat BTC vol zelfvertrouwen richting Polen trok. BTC wist meer dan te overtuigen en behaalde in de categorie “vrachtwagen met aanhangwagen” maar liefst de eerste plaats. Het was Kurt L’Eclose van BTC die het goud wegkaapte.
Naar de toekomst toe zal de succesvolle samenwerking MAN/BTC vast en zeker worden verdergezet.

Scroll naar boven