Spring naar content

Megaorder voor VDL Bus & Coach: 164 Citea’s voor Arriva Nederland

Personenvervoerbedrijf Arriva Nederland heeft een contract met VDL Bus & Coach bv getekend voor de levering van 164 openbaarvervoerbussen voor de Nederlandse concessies Oost- en West-Brabant. De order bestaat uit 89 VDL Citea’s LLE en 75 VDL Citea’s SLF. Vanaf 14 december 2014 verzorgt Arriva het openbaar vervoer in deze twee concessies. Vrijdag 3 oktober 2014 is de leveringsovereenkomst getekend door de heer Anne Hettinga, algemeen directeur Arriva Nederland en de heer Willem van der Leegte, adjunct-directeur VDL Groep, in het bijzijn van Gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Noord-Brabant de heer Ruud van Heugten.“Wij zijn bijzonder trots om wederom zoveel bussen te mogen leveren aan Arriva Nederland. Een extra mooie bijkomstigheid is dat de Citea’s deze keer bestemd zijn voor de provincie Noord- Brabant, de bakermat van VDL Groep. We zijn ook zeer verheugd met het feit dat Arriva Nederland naast de in Nederland inmiddels zeer bekende streek- en stadsbus Citea LLE, nu ook gekozen heeft voor de Award winning stadsbus Citea SLF.
VDL Bus & Coach werkt al jaren samen met Arriva. In de afgelopen jaren is deze goede relatie meermaals bewezen. Denk bijvoorbeeld aan de order van Arriva Nederland in 2012 voor de Nederlandse concessies Friesland en Zuid-Holland Noord van maar liefst 275 bussen. Maar ook internationaal met leveringen aan Arriva in Zweden en Arriva Bus and Coach in Groot-Brittannië. Door het feit dat Arriva ons ook als partner gekozen heeft voor het onderhoud en de reparaties gedurende de duur van de concessies, kunnen we onze al zo succesvolle samenwerking in de toekomst nog verder uitbreiden”, aldus Willem van der Leegte, adjunct-directeur VDL Groep.

Scroll naar boven