Spring naar content

Wereldpremière van de nieuwe Fiat Doblò op het Salon van Brussel 2015

Fiat stelt in wereldpremière de nieuwe Fiat Doblò voor in het kader van het Salon van Brussel 2015. De nieuwste generatie van de “Active Family Space”, gekend voor zijn legendarische polyvalentie met Fiat-signatuur, zal voor het eerst aan het groot publiek getoond worden in de Europese hoofdstad.

Het gaat om de vierde generatie van een voertuig dat, sinds zijn lancering in 2000, en met evoluties in 2005 en 2010, op meer dan 300.000 exemplaren werd verkocht in de EMEA-regio.

Met zijn nieuw exterieur design straalt de vierde generatie van het model dynamiek en elegantie uit. De optische lichtunits vooraan rusten op een grote rooster voorzien van een in chroom vervaardigd biesje met in het midden het Fiat-logo. De nieuwe achterlichten zorgen voor een elegante look, de grote achterklep omvat een plastic gedeelte, waarop de naam Doblò prijkt.

De binnenruimte ademt een nieuwe sfeer uit. Dit voertuig dat beschikbaar is met vijf- of zeven plaatsen, is voorzien van veel opbergcompartimenten, een neerklapbare achterbank 60/40, alsook een koffer met een totaal volume van 790 liter.

De versnellingspook bevindt zich op de centrale console, dit om een perfecte ergonomie te garanderen. De inzittenden zullen de nieuwe bekledingen weten te appreciëren. De boordplank kan eveneens voorzien worden van bicolor kleurtinten.

Het technologisch niveau aan boord van de nieuwe Fiat Doblò beantwoordt perfect aan de eisen van de gebruikers, onder meer door de beschikbaarheid van het multimedia-systeem UConnect met aanraakscherm 5’’ dat onder meer functies zoals navigatie, telefonie en radio omvat.

De Fiat Doblò biedt de beste dynamische rijkwaliteiten van zijn segment, deels dankzij zijn Bi-link ophanging, een exclusiviteit in zijn segment en biedt eveneens het beste rijcomfort, dankzij zijn binnenruimte ontworpen met extreme aandacht op het vlak van akoestisch en klimatologisch comfort.

Deze eigenschappen worden verder nog door tal van elementen voorzien die de nieuwe Doblò aan de top van het segment plaatst, zoals standaard airbags vooraan, ESP-systeem en Hill Holder.

De nieuwe Fiat Doblò, voorgesteld in « wereldpremière » op het Salon van Brussel op de stand van Fiat in Paleis 5, zal beschikbaar zijn in drie uitrustingsniveaus (Pop, Street en Lounge), vier motorisaties (benzine, CNG en diesel) gaande van 90 tot 120 pk. De CNG versie, (aardagas) bevestigt opnieuw de strategische keuze het merk Fiat op het vlak van respect voor het leefmilieu.

Scroll naar boven