Spring naar content

16 Iveco Daily’s voor CobelGuard CIT

IVECO-concessiehouder BTC (Brussels Truck Center) heeft de eerste voertuigen geleverd aan het bedrijf CobelGuard CIT (Cash In Transit). Het gaat om IVECO Daily-bestelwagens in chassis-cabine-uitvoering, voorzien van een carrosserie door het Franse bedrijf CENTIGON, dat gevestigd is in de buurt van Rennes in Bretagne.
Deze IVECO-voertuigen zijn uitermate geschikt voor het transport van bankbiljetten en muntstukken. Met een maximaal toegelaten massa (MTM) van 7 ton kunnen deze vrachtwagens worden voorzien van een gepantserde carrosserie en bieden ze de nodige ruimte om de door de klant te vervullen opdrachten optimaal uit te voeren.
Het gaat om IVECO Daily’s van het type 70C17, met dubbellucht achteraan en met 3.0L-dieselmotoren die 170 pk ontwikkelen. Verder zijn de voertuigen uitgerust met een handmatige versnellingsbak en luchtvering achteraan.
De door Centigon ontwikkelde carrosserie is bijzonder geschikt voor een gemengd gebruik: transport van muntstukken (karretjes) of bankbiljetten (koffers met neutralisatiesysteem), al naar gelang de behoeften van de klant.
De half naar voren geplaatste cabine van de Daily, met de motor onder de vooroverbouw, maakt de ideale ruimte mogelijk voor een gemakkelijke toegang tot het voertuig.
Een prototype werd gedurende meerdere maanden getest. Op basis van de positieve resultaten heeft CobelGuard gekozen voor de oplossing van Centigon, waarbij ook de stevigheid van het IVECO-chassis bijzonder werd gewaardeerd.

CobelGuard CIT

CobelGuard is een recente speler op de Belgische markt. Het bedrijf transporteert en hanteert verschillende waarden (bankbiljetten, muntstukken, cheques, digitale kaarten, goud, diamanten en kunstwerken). Voor deze operaties maakt CobelGuard in zijn sites in Gent en Brussel gebruik van spitstechnologie.
In 2011 heeft CobelGuard na het faillissement van de transportonderneming Brink’s de gebouwen in Gent, het materiaal en een deel van het personeel overgenomen. De snelle groei van het bedrijf heeft een overname mogelijk gemaakt van een tweede gebouw in Laken, in de Brusselse regio. Een derde site in Tongeren zal binnenkort in gebruik worden genomen. Zo zal CobelGuard in staat zijn om zijn nationale dekking aanzienlijk uit te breiden.
CobelGuard telt momenteel 120 personeelsleden en, met de levering van de nieuwe IVECO’s, 42 vrachtwagens. De vloot bevat nog 2 Iveco Daily’s van 2001 die nog altijd zeer goed dienst doen!

Centigon (Carat-groep)

De veiligheidsgroep Carat werd in februari 2008 opgericht, met de groepering van Carat Duchatelet en Centigon, om zo wereldwijd de grootste leverancier van gepantserde bedrijfsvoertuigen te vormen, met zes fabrieken over de hele wereld en een dienstverlening in alle continenten. Centigon kan bogen op 60 jaar ervaring op het gebied van gepantserde vrachtwagens.

Scroll naar boven